Δέκα στάσεις που αξίζει να κάνετε στην πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας
Ολοζώντανη πηγή κουλτούρας και ποιοτικής διασκέδασης, το Κολωνάκι έχει ζήσει πολλές «ένδοξες» στιγμές, με τα ups και τα downs του. Με τις πιάτσες της πόλης να αναδιαμορφώνονται συνεχώς, να ανανεώνονται, αλλά και να αλλάζουν, πρόκειται για μία περιοχή αρκετά παρεξηγημένη. Με ένθερμους υποστηρικτές, αλλά και «πολέμιους».
Αυτό που μας αποδεικνύει, ωστόσο, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, είναι ότι πάντα θα παραμένει στο επίκεντρο.
Οι σταθερές του αξίες συνεχίζουν να παραμένουν σημεία αναφοράς για τις παλαιότερες γενιές, ενώ οι νέες αφίξεις που «αναζωογονούν» την παρουσία του στην all day, αλλά και νυχτερινή σκηνή της Αθήνας, προσελκύουν το νεότερο κοινό που αναζητά στέκια με άποψη και προσωπικότητα.
Επιλέξαμε δέκα στάσεις στο Κολωνάκι, που αξίζει κανείς να κάνει για να συνειδητοποιήσει και μόνος του ότι στη συγκεκριμένη (αριστοκρατική ακόμη) περιοχή της Αθήνας το παλιό και το καινούριο μπορούν να συνυπάρχουν, δημιουργώντας ένα μοναδικό πάντρεμα.
Για φαγητό
Ζάχαρη & Αλάτι Wine Restaurant
Στους πρόποδες του Λυκαβηττού, σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό του 1928, πίσω από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, μέσα σε ένα καταπράσινο δενδρόφυτο περιβάλλον, στεγάζεται το αγαπημένο στέκι του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου, το καθιερωμένο, πλέον, Ζάχαρη & Αλάτι Wine Restaurant.
Το μενού με δημιουργικές προτάσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, τα αρτοσκευάσματα από τον ξυλόφουρνο, τα επιλεγμένα προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου, τα παραδοσιακά γλυκά, αλλά και οι vegan και stevia επιλογές σε μενού και γλυκά μαζί με τα παιδικά γεύματα, σας προσφέρουν ένα ποιοτικό και πεντανόστιμο φαγητό.
Ενημερωθείτε για το Ζάχαρη & Αλάτι Wine Restaurant
Simul
Λειτουργεί από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 και η ονομασία του σημαίνει «μαζί». Ο λόγος για το gastronomic situ SIMUL, που βρίσκεται στο ήσυχο και πανέμορφο στενό της Υψηλάντου. Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in-situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις.
Στο SIMUL οι γεύσεις δημιουργούνται βασισμένες στα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας, ενώ ταυτόχρονα υπηρετείται η κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις.
Διαβάστε κι άλλα για το Simul
Malconi's
Κοσμικό κολωνακιώτικο εστιατόριο με πεντανόστιμα πιάτα ιταλικής κουζίνας, με θαμώνες κυρίως το 30something κοινό της πόλης. Ο δημιουργικός σεφ Γιάννης Κοσμαδάκης δίνει άλλη διάσταση στις ιταλικές γεύσεις, κερδίζοντας τις εντυπώσεις από την πρώτη μπουκιά. Ο εκλεπτυσμένης αισθητικής χώρος του έχει κοσμικό χαρακτήρα και προδιαθέτει για ένα ωραίο γεύμα. Αποτελεί ιδανική επιλογή, επίσης, για after office ποτό ή coctail και dinner, αλλά και κυριακάτικο brunch.
Πληροφορίες
Πατριάρχου Ιωακείμ 43 & Πλουτάρχου 23
τηλ. 210 7248920
malconis.gr
Fb page: MALCONI'S
Οικείο
Με όνομα που προδιαθέτει και για την ατμόσφαιρά του, το Οικείο μετρά 20 χρόνια λειτουργίας και αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τις σπιτικές γεύσεις που σερβίρει, εμπνευσμένες από την ελληνική κουζίνα, σε ένα ζεστό χώρο με πολύ καλές τιμές. Αποτελεί στέκι στην περιοχή του Κολωνακίου, με το γλυκό εσωτερικό του και τα τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο να προσφέρουν εξίσου καλές εναλλακτικές, ανάλογα με τη διάθεσή σας.
Πληροφορίες
Πλουτάρχου 15 & Αλωπεκής
τηλ. 210 7259216
Fb page: Oikeio
All day
Φίλιον
Από τις σταθερές αξίες της περιοχής που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, Σκουφά και Λυκαβηττού γωνία. Λειτουργεί από το 1992 και αποτελεί σημείο συνάντησης καθημερινά για πολιτικούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες. Σερβίρει αρωματικό καφέ, λαχταριστά γλυκά και σπιτικό φαγητό σε έναν χώρο που αποπνέει οικειότητα και θαλπωρή. Δεν γίνεται να μην καθίσετε έστω και μία φορά στα εξωτερικά του τραπέζια και να παρατηρήσετε το κοινό του αλλά και την περαντζάδα.
Πληροφορίες
Σκουφά 34, τηλ. 210 3612850
Fb page: Φίλιον - Filion