Οχτώ αφίξεις από τον χώρο της γεύσης και της διασκέδασης και ένα concept store- delicatessen μπαίνουν δυναμικά στην ατζέντα των αγαπημένων μας στην πόλη
Γράφουν οι Νάντια Μασσαχού & Ελπίδα Πιτάκη
Odori Vermouteria Di Atene
Δεν έχει συμπληρώσει ούτε ένα μήνα ζωής και έχει ήδη γίνει το talk of the town. Αυτό βέβαια το έχουμε συνηθίσει με κάθε νέο project του The Clumsies team, ωστόσο κάθε νέο κομμάτι του "παζλ" τους μοιάζει και πιο δελεαστικό.
Ο λόγος για το Odori Vermouteria di Atene, που το όνομά του προδίδει το τί είναι, ενώ αποτελεί την πρώτη βερμουτερία στην Ελλάδα. Μια πρώτη επίσκεψη μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με τον χώρο αρχικά να μεταφέρει επιτυχώς στην Ιταλία και τα vermouth bar της (σε μια σύγχρονη εκδοχή), που πρωτοεμφανίστηκαν στο Τορίνο.
Άνετα τραπεζάκια έξω στον αριθμό 2 της οδού Σκουλενίου στο κέντρο, έτοιμα να σας φιλοξενήσουν για φαγητό ή ποτό και κουβέντα, ένα εντυπωσιακό μπαρ να πρωταγωνιστεί στο εσωτερικό και να αποτελεί "προτεραιότητα" όποιου θέλει να καλύψει στο έπακρο τα... ιταλικά του γούστα, καταπράσινοι κήποι στους τοίχους και πουλάκια "πάνω από το κεφάλι σας" στα φωτιστικά του χώρου, συνθέτουν έναν υπερεαλιστικό χώρο γεννημένο να γοητεύσει, ενώ προδίδουν την ταλαντούχα δουλειά της επιτυχημένης Nine Design.
Περνώντας στο τί δοκιμάζουμε εδώ το δίπτυχο vermout- pizza θα σας κλέψει την καρδιά. Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, 5ος κορυφαίος World Class Bartender of the Year 2015, που μέχρι πρότινος συναντούσαμε στο Theory στο Χαλάνδρι, θέτει το βερμούτ στο προσκήνιο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του μπαρ και σας μυεί στον κόσμο του.
Aperitivo cocktails ικανά να σας "ανοίξουν την όρεξη", μια τετραλογία negroni που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε, κλασικά cocktails και εμπνευσμένες προτάσεις ολοκληρώνουν έναν κατάλογο που θα μπορούσε να αποτελει "οδηγό για να αγαπήσετε το βερμούτ".
Κάπου εδώ ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την πίτσα που βρίσκεται σίγουρα στο top της πόλης, ψήνεται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε. Φυσικά ο κατάλογος περιλαμβάνει κι άλλες προτάσεις, όπως μπρουσκέτες, σαλάτες, pasta και επιδόρπια για τα οποία θα επανέλθουμε.
Πληροφορίες
Σκουλενίου 2, Αθήνα, τηλ. 2103314674, fb page: Odori Vermouteria Di Atene
Ζάχαρη και Αλάτι Wine Restaurant
Το αγαπημένο στέκι του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου, σας υποδέχεται πλέον στους πρόποδες του Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, στεγασμένο σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό του 1928.
Μέσα σε ένα καταπράσινο δενδρόφυτο περιβάλλον το νέο «σπίτι» του Ζάχαρη και Αλάτι με αρώματα γιασεμιού στην κουκλίστικη αυλή και jazz, rock, oldies μουσικές, ξυπνά μνήμες από καλοκαίρια της παλιάς καλής Αθήνας, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς στην αρχοντική Αθηναϊκή κατοικία όπου το συναντάτε.
Οι δημιουργικές προτάσεις από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Αντώνης Γιαννακάρης, τα αρτοσκευάσματα από τον ξυλόφουρνο, τα επιλεγμένα προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου, τα παραδοσιακά γλυκά αλλά και οι vegan και stevia επιλογές σε μενού και γλυκά μαζί με τα παιδικά γεύματα, συνθέτουν ένα άκρως ενδιαφέρον μενού το οποίο σίγουρα θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Πληροφορίες
Αναπήρων Πολέμου 22 & Δεινοκράτους, Κολωνάκι, τηλ. 210 3801253, www.zaxarialati.gr, fb page: Ζάχαρη & ΑΛΑΤΙ wine restaurant
Divino Wine Case
Στην πανέμορφη γειτονιά του Θησείου, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, η Κατερίνα Σαλαμάνου και ο Δημήτρης Σπάης, με τη βοήθεια των αρχιτεκτόνων Maurizio και Giuseppe Alito δημιούργησαν ένα εκπληκτικό wine bar.
Ο λόγος για το Divino Wine Case, όπου το καλό κρασί έχει την τιμητική του.
Η wine list του –φέρει την υπογραφή του Παναγιώτη Λαζάρου– απαρτίζεται από 80 περίπου επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό ως επί το πλείστον αμπελώνα, από τις οποίες οι 12 σερβίρονται και σε ποτήρι, με ανανεωμένες επιλογές κάθε 15 μέρες περίπου.
Κρασιά από κάθε γωνιά της χώρας μας γίνονται οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, μυώντας τους επισκέπτες του wine bar στον εκλεκτό και θαυμαστό κόσμο του κρασιού.
Περισσότερες πληροφορίες για το Divino Wine Case
Τυροκομείο Κωσταρέλος
Το νέο κατάστημα «Τυροκομείο Κωσταρέλου» άνοιξε στο Κολωνάκι με ολοκαίνουριο concept και σας καλωσορίζει στον άρτι αφιχθέν χώρο του επί της κεντρικής Πατριάρχου Ιωακείμ.
Πρόκειται για ένα ελληνικό ντελικατέσεν στο οποίο μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα του τυροκομείου και να τα γευτεί σε μοναδικές συνταγές τις οποίες έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος.
Σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον, λοιπόν, γεμάτο με επιλεγμένα παραδοσιακά προϊόντα απ' όλη την Ελλάδα, ετοιμάζονται καθημερινά ξεχωριστές γευστικές προτάσεις, από εκλεκτές πρώτες ύλες όπως τα τυριά, τα αλλαντικά και τα άλλα προϊόντα που υπάρχουν στο κατάστημα.
Πληροφορίες
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, τηλ. 210 7259000, www.kostarelos.gr, fb page: Τυροκομείο Κωσταρέλου