Πώς να απαλλαγείτε από τα λιπαρά μαλλιά!

Η λιπαρότητα στα μαλλιά σας σας χαλάει τη διάθεση; Έχετε δοκιμάσει όλα τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά για τα λιπαρά μαλλιά χωρίς αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεστε άλλο, σας έχουμε τη λύση! Μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να απαλλαγείτε από τα λιπαρά μαλλιά!  

Ξίδι ή λεμόνι

Σε ένα φλιτζάνι με αποσταγμένο νερό, ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας ξίδι και εφαρμόστε στα μαλλιά σας το διάλυμα μετά το ξέβγαλμα. Στην περίπτωση που σας ενοχλεί η μυρωδιά του ξιδιού μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα τέταρτο του φλιτζανιού χυμό λεμόνι αναμεμειγμένο με ένα φλιτζάνι νερό. Το λεμόνι εκτός από την αντιμετώπιση της λιπαρότητας, μειώνει την πιτυρίδα και προσφέρει λάμψη στα μαλλιά.

Πλιγούρι βρώμης

Θεωρείται άριστο για την υγεία των μαλλιών, για την καταπολέμηση της λιπαρότητας στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Τρίψτε τα μαλλιά σας και το τριχωτό της κεφαλής με μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης και μετά λουστείτε καλά.

Δενδρολίβανο, μέντα και λεμόνι

Σε ένα κατσαρολάκι με περίπου δύο φλιτζάνια βραστό νερό ρίξτε λίγα κλωναράκια δεντρολίβανο, λίγα φύλλα μέντας και το χυμό ενός λεμονιού. Σκεπάστε με το καπάκι και μετά από περίπου δέκα λεπτά σουρώστε και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας.

Άργιλος

Ανακατέψτε σε λίγο νερό δύο έως τέσσερις κουταλιές της σούπας πράσινο άργιλο μέχρι να γίνει πάστα. Στη συνέχεια τρίψτε το τριχωτό της κεφαλής και αφού αφήσετε τον άργιλο να δράσει για περίπου μισή ώρα, ξεπλύνετε και λουστείτε κανονικά.

Ταλκ

Εάν θέλετε μια γρήγορη λύση μπορείτε σε ένα χνουδωτό πινέλο μακιγιάζ να ρίξετε ταλκ και να "πατήσετε" στα σημεία που υπάρχει λιπαρότητα, όπως οι ρίζες. Το ταλκ θα απορροφήσει τη λιπαρότητα.