Κυριακή στο Μέγαρο, με τα παιδιά

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει δύο απολαυστικά μουσικά παραμύθια με ήρωες ζώα και ανθρώπους, μια διασκεδαστική μύηση για παιδιά, νέους, αλλά και μεγάλους, στην ορχήστρα και τα όργανά της.

Το Καρναβάλι των Ζώων, του Καμίγ Σεν Σανς και ο Πέτρος και ο Λύκος, του Σεργκέι Προκόφιεφ, αποτελούν έργα διαχρονικά και συναρπαστικά για το ακροατήριό τους, όπου κι αν παρουσιαστούν.

Έτσι αυτή την Κυριακή, 21 Απριλίου, έρχονται από διαφορετικές εποχές και συνθέτες, ρομαντικό το ένα, μοντερνιστικό το άλλο δύο έργα τα οποία παρουσιάζονται από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, και σολίστ τους πιανίστες Καλλιόπη Εμμανουήλ και Δημήτρη Σταματελάτο.

Μια ιδιαίτερη προβολή για το νεανικό κοινό του Μεγάρου σε μια φρέσκια εκτέλεση, με μαέστρο τον Αλέξανδρο Διαμαντή και αφηγητή στην ιστορία του Πέτρου και του Λύκου, τον δημοφιλή ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά.

Οι συναυλίες εντάσσονται στην εκπαιδευτικού χαρακτήρα Σειρά “Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο” που απευθύνεται κυρίως σε νέους ακροατές κι αφορά σε συναυλίες με δημοφιλή έργα.

Ραντεβού την Κυριακή το πρωί στο Μέγαρο (Βας. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα) στις 15:00.

Εισιτήρια: Από 8 ευρώ