Ακόμα δεν πήγες… στην παγωμένη Ανταρκτική;

Μέχρι στιγμής, την έκθεση έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες.

Έτσι, η “Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική”, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, θα συνεχίσει να παραμένει ανοιχτή για το κοινό ως και τα τέλη του Απρίλη.

Πρόκειται για μία έκθεση η οποία προσφέρει στους επισκέπτες τη μοναδική εμπειρία να γίνουν “ειδικοί” στην Ανταρκτική μέσα από πραγματικά αντικείμενα και σενάρια που τους επιτρέπουν να “δοκιμαστούν” σε πολικές θερμοκρασίες και στις ακραίες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες, στην πιο ανεμώδη και παγωμένη ήπειρο του πλανήτη: Μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε έναν προσομοιωμένο σταθμό εκπαίδευσης, οδηγούν οχήματα χιονιού (snowmobile), κάνουν βουτιά στην παγωμένη θάλασσα και μελετούν τα άγρια ζώα της Ανταρκτικής.

Σε έκταση 700 τ.μ., η έκθεση αποκαλύπτει τα μυστήρια αυτής της περιοχής μέσα από μεγάλη ποικιλία πηγών. Σχεδιασμένη για οικογένειες και σχολεία, χάρη στον πρωτοποριακό της σχεδιασμό και την προηγμένη τεχνολογία, προσφέρει στους επισκέπτες τη μοναδική εμπειρία να βιώσουν τις συνθήκες της Ανταρκτικής και να εργαστούν στο μεγαλύτερο φυσικό εργαστήριο της ανθρωπότητας.

Παράλληλα με την έκθεση, συνεχίζεται η προβολή της ταινίας Θόλου του Θεάτρου Εικονικής Πραγματικότητας “Παγωμένοι Κόσμοι”, όπου προβάλλεται ένα ένα περιπετειώδες ταξίδι με κατεύθυνση τις περιοχές της Αρκτικής και της Ανταρκτικής.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 09.00-13.30

Παρασκευή 09.00-20.00

Σάββατο 11.00-16.00

Κυριακή 10.00-18.00

(Πειραιώς 254, Ταύρος, Τηλ. 212 254 0000)