Επέτειος για τα 70 χρόνια της Κρατικής Ορχήστρας

Στις 28 Φεβρουαρίου 1943 δόθηκε στο Θέατρο “Ολύμπια” η πρώτη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με έργα κορυφαίων Ελλήνων συνθετών της εποχής.

Σήμερα, 70 χρόνια αργότερα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το έργο της και μάλιστα προσφέροντάς μας κατά καιρούς αριστουργήματα του διεθνούς συμφωνικού ρεπερτορίου.
Την 1η Μαρτίου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμά την πορεία της Ορχήστρας, διοργανώνοντας μια σπάνια εορταστική συναυλία που αξίζει να παρακολουθήσουμε.
Κατά τη διάρκειά της, θα παρουσιαστούν τέσσερα ελληνικά έργα, η μυσταγωγική Μουσική του Φοίνικα του πρωτοπόρου Γιάννη Χρήστου, ο Πυρρίχιος του ταλαντούχου Χρίστου Παπαγεωργίου, 6 Ελληνικοί Χοροί του Νίκου Σκαλκώτα και ένα νέο έργο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Θόδωρου Αντωνίου σε πρώτη εκτέλεση.
Παράλληλα, τρεις καταξιωμένοι σολίστ θα παρουσιάσουν το έργο τους, ενώ τη μουσική διεύθυνση της φαντασμαγορικής εορταστικής αυτής συναυλίας υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Βασίλης Χριστόπουλος.
Ώρα: 19:45
Τιμές: Από 10 ευρώ

(Βας. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα)