Δέκα χρόνια Locomondo με ένα δυνατό reggae live

Το πιο... καλοκαιρινό συγκρότημα της Ελλάδας γιορτάζει τα δέκα χρόνια του

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που οι Locomondo, το ρέγκε ελληνικό συγκρότημα, ξεκίνησε γράφοντας ενα demo την άνοιξη του 2003.

Ο κιμπορντίστας Σταμάτης Γούλας θυμάται χαρακτηριστικά την πρώτη νύχτα που βρέθηκαν στον στούντιο:

Στις 11 Μαΐου 2003 (νύχτα 10 προς 11, αλλά το session ήταν μεταμεσονύχτιο) μπήκαμε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό studio για να γράψουμε το πρώτο δίσκο και μέχρι το ξημέρωμα τον είχαμε γράψει σχεδόν όλο, εκτός απο φωνές και κάποια σόλο, υπό την καθοδήγηση του Άκη, με Ταμπακη, Φραγκελη, Μπότη, τεχνικούς, τον Μουρτζη παρών στην αίθουσα, ως φίλο-σκηνοθέτη και τον Σούντρη ντράμερ σεσσιονά, τότε πρωτογνωριστήκαμε με τα παιδιά!

Ένα ακόμη γεγονός που έδωσε μια επιπλέον μαγεία ήταν πως η 11η Μαΐου που ηχογραφήσαμε για πρώτη φορά συμπίπτει με την επέτειο του θανάτου του Bob Marley, μια ημερομηνία που σήμαινε πολλά για μας. Νιώθαμε όλο αυτό το vibe, την αγάπη για τη reggae και τον ενθουσιασμό ταυτόχρονα για αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία που πραγματοποιούνταν το όνειρο μας”.

Μετά από 10 χρόνια διαρκούς παρουσίας στη σκηνή στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, οι Locomondo επιστρέφουν στη δισκογραφία με νέα τραγούδια αποκλειστικά δικής τους παραγωγής, όπου η διανομή και η πώληση του δίσκου, θα γίνεται χωρίς μεσάζοντες, απ' ευθείας στους χώρους συναυλιών της μπάντας και μέσω internet, ώστε να επιτευχθεί το μικρότερο δυνατόν κόστος.

Μια πρώτη γεύση μπορούμε να πάρουμε από το video clip που ακολουθεί, ενώ σαφώς θα μάθουμε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες στη συναυλία που θα γίνει στο Gagarin (Λιοσίων 203-205, Αθήνα) το Σάββατο 11 Μαΐου στις 21:30.

Εισιτήρια από: 10 ευρώ