Στις 25 Νοεμβρίου, θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά το "They Come at Night" (Έρχονται τη νύχτα), ένα τραγούδι που έγραψε αμέσως μετά την επίθεση της 13ης Νοεμβρίου 2015
"Ο φόβος δεν βοηθά σε τίποτε", δηλώνει η Μαριάν Φέιθφουλ, η οποία θα είναι μεταξύ των πρώτων καλλιτεχνών που θα τραγουδήσουν στην αίθουσα του Bataclan το οποίο ανοίγει ξανά στα μέσα Νοεμβρίου, ένα χρόνο μετά τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί ποτέ στη Γαλλία.
Η 69χρονη Αγγλίδα με την βραχνή φωνή, ίνδαλμα της ροκ τη δεκαετία του 1960, δηλώνει ότι την τιμά που περιλαμβάνεται στους καλλιτέχνες οι οποίοι προσκλήθηκαν να δώσουν ξανά ζωή στην παρισινή αίθουσα συναυλιών που θα εγκαινιάσει με δύο συναυλίες του ο Βρετανός Πιτ Ντόχερτι.
Στις 25 Νοεμβρίου, η Φέιθφουλ θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά το "They Come at Night" (Έρχονται τη νύχτα), ένα τραγούδι που έγραψε αμέσως μετά την επίθεση της 13ης Νοεμβρίου 2015, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 90 ανθρώπων κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος Eagles of Death Metal.
"Ότι έγραψα αυτούς τους στίχους είναι το μόνο που μπορούσα να κάνω" μετά το γεγονός αυτό, διηγείται η καλλιτέχνης, η οποία ζει μεταξύ Παρισιού και Ιρλανδίας. "Ένιωθα την απόλυτη φρίκη".
"Δεν μου περνούσε καν από το μυαλό η σκέψη να τραγουδήσω στο Bataclan . Μου το ζήτησαν και ένιωσα πολύ μεγάλη χαρά", προσθέτει η τραγουδίστρια η οποία δέχθηκε τη δημοσιογράφο του AFP για τη συνέντευξη στο διαμέρισμά της στο Παρίσι, όπου γράφει τα περισσότερα τραγούδια της.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας της "δεν θα πει τίποτε για εκείνη τη νύχτα", κατά τη διάρκεια της οποίας 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους υπαίθριους χώρους των μπαρ, ενός εστιατορίου και κοντά σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Ωστόσο "το γεγονός ότι κάνω τη συναυλία και ότι έγραψα το τραγούδι μιλά από μόνο του", δηλώνει κρατώντας ένα τσιγάρο και ένα φλιτζάνι τσάι.
Για τη μυθική αυτή μορφή του "Swinging London", η εμφάνισή της στην αίθουσα του Bataclan , "την οποία λατρεύει" και --όπου έχει ήδη τραγουδήσει-- θα είναι επίσης ένα τρόπος για να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους βίωσαν την 13η Νοεμβρίου, "τα θύματα, αλλά επίσης αυτούς που δεν σκοτώθηκαν" και που "σημαδεύτηκαν για πάντα".
"Η μουσική μπορεί να επουλώνει τις πληγές, και για το λόγο αυτό είναι καλό που πραγματοποιείται η συναυλία στο Μπατακλάν", δηλώνει. Η ερμηνεύτρια του "Broken English" παραδέχεται ότι κατελήφθη "λίγο" από φόβο τότε. Ωστόσο "ο φόβος δεν χρησιμεύει σε τίποτα".
Μόλις την Παρασκευή κυκλοφόρησε ένα νέο live άλμπουμ, το "No Exit", του οποίου τον τίτλο δανείστηκε από την αγγλική μετάφραση του έργου "Κεκλεισμένων των Θυρών" ("Huis Clos") του Ζαν-Πολ Σαρτρ.
Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής της περιοδείας που άρχισε στα τέλη του 2014 για τα 50 χρόνια της καριέρας της. Μια περιοδεία που διακόπηκε στις αρχές του 2015 για μια εγχείρηση στο ισχίο.
Η Μαριάν δεν μπορεί πλέον να "ταξιδεύει εκτός Ευρώπης, ούτε να κάνει περιοδείες. Αλλά μπορεί να συνεχίζει να γράφει, να κάνει δίσκους, να δίνει περιστασιακά συναυλίες", εξηγεί. Ήδη ετοιμάζει ένα νέο δίσκο για του χρόνου που θα έχει τίτλο "Negative Capability".