Οι Eagles of Death Metal ξανά στο Παρίσι για να μη νικήσουν οι κακοί

Στο Παρίσι επιστρέφουν σήμερα οι Eagles of Death Metal, το αμερικανικό ροκ συγκρότημα που βρισκόταν στη σκηνή του Bataclan όταν σημειώθηκε η πολύνεκρη επίθεση τζιχαντιστών στο θέατρο τον περασμένο Νοέμβριο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 89 ανθρώπους.

Οι Eagles of Death Metal θα εμφανιστούν στο θέατρο Olympia του Παρισίου, καθώς το Bataclan παραμένει κλειστό. Η καλιφορνέζικη μπάντα προσέφερε δωρεάν εισιτήρια στους επιζώντες του μακελειού, ενώ ψυχολόγοι θα είναι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν τους παριστάμενους. Τα έσοδα από τη συναυλία θα δοθούν για την υποστήριξη των θυμάτων.

Ωστόσο, αρκετοί που ακόμα δεν έχουν συνέλθει από το σοκ της επίθεσης δεν θα δώσουν το “παρών” στη συναυλία, αποφεύγοντας να ξαναζήσουν τις δραματικές μνήμες της 13ης Νοεμβρίου. “Καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να έρθουν, αλλά θα ήθελα να έρχονταν”, δήλωσε ο επικεφαλής του συγκροτήματος, Τζέσε Χιουζ.

Άλλοι, πάντως, βλέπουν τη συναυλία σαν έναν τρόπο να κοιτάξουν ξανά μπροστά. “Δεν ήρθα εδώ για να κλάψω, ήρθα για να περάσω καλά”, δήλωσε ο Σέντρικ Ρίτσο, εκ των επιζώντων του Bataclan. “Είναι δύσκολο, γιατί σκέφτεσαι τους ανθρώπους που δεν είναι εδώ”.

Ο Χιουζ δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο i