Συναυλία “Έξω απ’ τα μέτρα” με την Φωτεινή Βελεσιώτου

Μετά από πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, ο καθένας με την μπάντα του, η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Βαγγέλης Καζαντζής συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι,  αυτή τη φορά ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

Η δωρική «ροκ ρεμπέτισσα» όπως πολλοί την αποκαλούν, με αύρα παλιάς εποχής, Φωτεινή Βελεσιώτου συναντά τον Βαγγέλη Καζαντζή, για μία μοναδική συναυλία «έξω απ’τα μέτρα», στην αυλή του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη. 

Την Φωτεινή Βελεσιώτου την γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι “Μέλισσες” αλλά και το πρόσφατο “Διόδια”. Μια γνήσια ρεμπέτισσα, που φέρνει μαζί της στοιχεία από την ανεπανάληπτη Μπέλλου. Μια παρουσία εκτός star system, με κοινό που την ακολουθεί σταθερά, αλλά και σημαντικές συνεργασίες (Γ. Καζαντζή, Μ. Νικολούδη, Μ. Κανά κ.α.). 

Ο Βαγγέλης Καζαντζής πριν από 3 χρόνια έκανε αισθητή την παρουσία του στη δισκογραφία με τον δίσκο "Της γης το μυστικό" σε στίχους Γιώργου Γκώνια και τις συμμετοχές του Ψαραντώνη, του Απόστολου Ρίζου και της Μαρίνας Δακανάλη. Ακολούθησαν ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, όπου βρέθηκε επί σκηνής με σημαντικούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Χαρούλης, η Μαρίνα Δακανάλη, η Λιζέτα Καλημέρη, η Γιώτα Νέγκα, τα Υπόγεια Ρεύματα, ο Φώτης Σιώτας, η Μαρία Κώτη (Χαΐνηδες) κ.α. 

Στη συναυλία στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων θα ακούσουμε τραγούδια από τη προσωπική δισκογραφία και των δύο καλλιτεχνών, καθώς και διασκευές αγαπημένων κομματιών από την ελληνική δισκογραφία.
Είσοδος: 10 ευρώ / 7 ευρώ μειωμένο

(Διογένους 1-3, Πλάκα)