Νεοϋορκέζικη τζαζ για ένα βράδυ στο Ναύπλιο

Η Νάνα Σιμοπούλου, ταλαντούχα μουσικοσυνθέτης που κινείται στην διακεκριμένη σκηνή της world jazz τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα και σιτάρ, καταφθάνει στην Ελλάδα (για μία ακόμη φορά) από την Νέα Υόρκη (όπου ζει και εργάζεται) για να εμφανιστεί σε μοναδικό στο είδος της ρεσιτάλ , την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, στο Φουγάρο στο Ναύπλιο.

Η Νάνα και το κουαρτέτο που τη συνοδεύει θα παρουσιάσουν μια συναυλία με δικές της συνθέσεις. Τα μέλη της ορχήστρας είναι: η Caryn Heilman, voice, percussion; ο μπασίστας Μανος Λούτας και στην τάμπλα ο Γιώργος Γλυνός.

Το τελευταίο έργο της Daughters of the Sun, ήταν #1 στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Νέας Παγκόσμιας Μουσικής της Αμερικής (NAV New Ageand World radio charts) ενώ οι συνθέσεις της για το μοντέρνο μπαλέτο έχουν πλαισιώσει παραστάσεις των Joffrey Ballet και Dance Theatre of Harlem.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νάνα είναι καθηγήτρια Σύνθεσης για τον Κινηματογράφο (Professor of Music for Film) στο Τμήμα Κινηματογράφου της σχολής Εικαστικών Τεχνών της Νέας Υόρκης (School of Visual Arts).

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 στις 21.00/Κρατήσεις: 2752047347