3ο Πανόραμα Ελληνικής Jazz

Ο θεσμός που ενθαρρύνει αναπάντεχες και νέες συνεργασίες μεταξύ Ελλήνων και ξένων μαιτρ της τζαζ σκηνής, για τρίτη χρονιά στη Στέγη.

Και το τρίτο πανόραμα Ελληνικής τζαζ επιμένει στην εξωστρέφεια.Οι δημιουργικές συγκλίσεις μεταξύ Ελλήνων και διεθνών τζαζιστών συνεχίζονται και φέτος, με ένα εκλεκτικιστικό μείγμα ανατολικών και δυτικών επιρροών, οργανωμένων και αυτοσχεδιαστικών εκφράσεων, ακουστικών και ηλεκτρικών ήχων.

Το φεστιβάλ που αγαπήθηκε από τους πιστούς της τζαζ έρχεται και πάλι στη Μικρή Σκηνή της Στέγης για τρία βράδια, την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.

Το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ έχει το χαρακτηριστικό ότι ανοίγεται στη διεθνή σκηνή. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ήταν στη Στέγη; Στις δύο πρώτες διοργανώσεις επιλέξαμε να προκαλέσουμε τη συνεργασία μεταξύ καταξιωμένων Ελλήνων μουσικών και σημαντικών τζαζιστών από το εξωτερικό: το 2011 τρία ελληνικά σχήματα συνομίλησαν με τρεις εξαιρετικούς μουσικούς από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ενώ το 2012 ο διάλογος ενέπλεξε Έλληνες και Σκανδιναβούς, με την τεράστια παράδοσή τους στην τζαζ. Στην τρίτη του χρονιά, το Πανόραμα κινείται εκλεκτικιστικά, παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων από τον εγχώριο κόσμο της τζαζ και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής και ένα εξίσου ποικίλο χαρακτήρα προσκεκλημένων σολίστ. Έτσι, βαλκανικοί ήχοι, σύγχρονοι απόηχοι του thirdstream και ελεύθερος αυτοσχεδιασμός δημιουργούν πράγματι ένα πανόραμα του τόσο πλούσιου σε ακούσματα κόσμου της τζαζ.

Μικρή σκηνή, στις 21:00

Εισιτήρια: 18 ευρώ