Ανανέωση στην κρεβατοκάμαρά μου

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Ο ύπνος αποτελεί περίπου το ένα τρίτο της ζωής του κάθε ανθρώπου οπότε αξίζει να τον απολαμβάνουμε σε ένα χώρο φτιαγμένο στα μέτρα μας.

Εάν λοιπόν τώρα τελευταία κοιμάστε ανήσυχα και τα προβλήματά σας δε σας επιτρέπουν να αφεθείτε άνευ όρων στην αγκαλιά του Μορφέα, η λύση είναι μια...η ανανέωση.

Καταλαβαίνω ότι το να αλλάξετε το κρεβάτι σας δεν είναι εύκολη υπόθεση είτε γιατί το έχετε συνηθίσει είτε γιατί δε διαθέτετε το ανάλογο μπάτζετ ωστόσο μπορείτε να προσθέσετε κάποιες πινελιές που θα το κάνουν να δείχνει σαν καινούριο. Αν το κρεβάτι σας είναι ντυμένο με ύφασμα σε ουδέτερο χρώμα, διαλέξτε ένα χρωματιστό ριχτάρι (σε διαστάσεις για 3θέσιο καναπέ) και ντύστε με αυτό το προσκέφαλο του κρεβατιού σας κάνοντας δύο κόμπους αριστερά και δεξιά.  Αγοράστε και δύο μεγάλες διακοσμητικές μαξιλάρες και ντύστε τες με  μαξιλαροθήκες στην ίδια απόχρωση. Εννοείται ότι το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να ταιριάζει με την απόχρωση που έχει το ύφασμα του κρεβατιού σας.  Φροντίστε το νέο αυτό χρώμα που θα προσθέσετε  στο δωμάτιό σας, να είναι από τα αγαπημένα σας, γιατί μην ξεχνάτε ο στόχος είναι να βελτιώσετε τον ύπνο σας. Αποφύγετε το κόκκινο γιατί δημιουργεί μια επιθετικότητα και προτιμήστε χρώματα που φέρνουν γαλήνη και ισορροπία. Τώρα, εάν το κρεβάτι σας είναι ξύλινο, μια λύση έχετε για να το αλλάξετε, να το βάψετε. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε, με τα κατάλληλα εργαλεία θα γίνει εύκολη υπόθεση. Εάν τώρα δεν πιάνουν καθόλου τα χέρια σας καλύτερα να το αναθέσετε σε κάποιον ειδικό. Δε θα σας κοστίσει πολύ ακριβά ή τουλάχιστον δε θα σας κοστίσει τόσο ακριβά όσο θα κόστιζε η αγορά καινούργιου κρεβατιού. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι επίσης να βάψετε ίδιο χρώμα και  το ξύλινο πλαίσιο του καθρέφτη που πιθανά έχετε στην κρεβατοκάμαρά σας ή το ξύλινο πλαίσιο στις κορνίζες που έχετε κρεμασμένες στον τοίχο. Αν νομίζετε πως είναι βαρετά τα κομοδίνα σας αλλάξτε τα και τοποθετήστε στη θέση τους μεγάλα κουτιά το ένα πάνω στο άλλο ή μεγάλα καλάθια μπαμπού που θα δώσουν μια ρομαντική νότα στο χώρο σας. 

Την τελευταία πινελιά ανανέωσης στο προσωπικό σας καταφύγιο θα δώσουν τα αρωματικά κεριά που εκτός από ωραίο άρωμα προσφέρουν και ηρεμία.