Μένω σπίτι και φροντίζω τον εαυτό μου

Πολλές φορές θα έχετε σκεφτεί να αφιερώσετε ένα βράδυ στη φροντίδα του εαυτού σας αλλά εξαιτίας της πίεσης χρόνου που βιώνετε καθημερινά το αναβάλλετε.

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Μήπως έφτασε η ώρα να περάσετε μια εποικοδομητική βραδιά στο αγαπημένο σας καταφύγιο, το σπίτι σας, χωρίς άγχος και με πολλή αγάπη για τον εαυτό σας;

Για να πετύχετε την απόλυτη χαλάρωση θα πρέπει να διασφαλίσετε καταρχήν ότι κανένας δε θα σας ενοχλήσει, οπότε κλειδώστε την πόρτα, κλειστά τα κινητά και τα σταθερά ακόμα και την τηλεόραση και διαλέξτε μια σειρά από τα αγαπημένα σας τραγούδια για να συνοδεύσουν την απολαυστική βραδιά σας.

Αρχικά καθαρίστε καλά το προσωπό σας με ένα προϊόν σε μορφή τζελ και στη συνέχεια απλώστε μια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας.

Μαλλιά

Απλώστε σε στεγνά μαλλιά μια καλή μαλακτική κρέμα και περιμένετε για λίγα λεπτά να δείτε εάν θα απορροφηθεί αμέσως. Σε αυτή την περίπτωση επαναλάβετε το ίδιο τρεις φορές και μετά φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου. Με το πιστολάκι σας σε χαμηλή θερμοκρασία προκαλέστε θερμότητα στα μαλλιά σας για τουλάχιστον 15 λεπτά. Όταν θα έχετε ζεστάνει ρίζες, άκρες και γενικά όλα τα μαλλιά σας, είστε έτοιμες να τα ξεβγάλετε.  

Χαλαρωτικό μπάνιο

Γεμίστε τη μπανιέρα με χλιαρό νερό και ρίξτε μέσα καταπραϋντικό, αρωματικό αφρόλουτρο και αιθέρια έλαια. 

Για να κάνετε ακόμα πιο χαλαρωτικό το μπάνιο σας, προσθέστε κάποια αρωματικά ροδοπέταλα και αφήστε τα να επιπλέουν στο νερό. Τοποθετήστε γύρω από τη μπανιέρα σας αρωματικά κεριά και ένα ειδικό μαξιλαράκι μπάνιου έτσι ώστε να μην ταλαιπωρήσετε τον αυχένα σας. Μείνετε ξαπλωμένη για 30 λεπτά απολαμβάνοντας την αγαπημένη σας μουσική και αφήστε πίσω σας όλα όσα σας απασχολούν.

Αμέσως μετά βγείτε από το μπάνιο και ψεκάστε όλο σας το σώμα με ροδόνερο για να νιώσετε τη φρεσκάδα του και να μυρίζετε υπέροχα.

Βγάλτε φρύδια

Φορέστε ένα απαλό μπουρνούζι και πάρτε στα χέρια σας το τσιμπιδάκι για τα φρύδια σας.Το χαλαρωτικό μπάνιο θα έχει ανοίξει τους πόρους σας οπότε είναι ευκαιρία να βγάλετε τα φρύδια σας με λιγότερο πόνο.

Περιποιηθείτε το πρόσωπο και το σώμα σας

Για να ολοκληρώσετε την beaute ιεροτελεστία σας βράστε νερό και σκύψτε πάνω από το σκεύος για τουλάχιστον πέντε λεπτά για να ανοίξουν οι πόροι σας και να πετύχετε βαθύ καθαρισμό στην επιδερμίδα σας. Αμέσως μετά απλώστε μια μάσκα προσώπου για λίγα λεπτά και όταν θα την ξεβγάλετε το πρόσωπό σας θα λάμπει. Τέλος, απλώσετε σε όλο σας το σώμα μια κρέμα με υπέροχο άρωμα που θα θυμίζει την υπέροχη εμπειρία που ζήσατε.