Μένω σπίτι για μελέτη

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα η χαλάρωση το βράδυ στο σπίτι σας είναι επιτακτική ανάγκη για να ξαναβρείτε την ισορροπία σας και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας για την επόμενη ημέρα.

Ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε είναι να το ρίξετε στη μελέτη.

Μετά από ένα χαλαρωτικό ντους βουλιάξτε στον καναπέ σας και διαβάστε.

Η μελέτη θα σας βοηθήσει να αλλάξετε διάθεση και θα σας προσφέρει γνώση, θα σας προβληματίσει και θα σας κάνει λίγο σοφότερους.

Εμείς προτείνουμε ορισμένες νέες κυκλοφορίες βιβλίων που θα σας ενθουσιάσουν.

Οι εκδόσεις Ψυχογιός παρουσιάζουν το βιβλίο του Πίτερ Κάρει με τίτλο "Η χημεία των δακρύων". Μια ελεγεία για τον έρωτα και την απώλεια.

Η χημεία των δακρύων είναι ένα μυθιστόρημα που καταφέρνει να συναρπάζει και να συγκινεί την ίδια στιγμή, μια ιστορία που μόνο η μεγαλοφυΐα του Πίτερ Κάρει θα μπορούσε να αφηγηθεί με τέτοια ζωντάνια, ισορροπώντας δεξιοτεχνικά ανάμεσα στη μαγεία, την επιστήμη, την παράνοια, την ματαίωση και τον έρωτα.

Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο της Λιάνας Καλλιέρου με τίτλο "Ανδρας. Ο αγαπημένος άγνωστος".

Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα βοηθήσει να επανεξεταστούν οι ρόλοι και τα στερεότυπα των δύο φύλων και θα οδηγήσει τον αναγνώστη στην αυτογνωσία και σε μια καλύτερη σχέση με το άλλο φύλο, αφού το ένα επηρεάζει και φωτίζει τις πτυχές του αλλου.  

Από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη είναι το τρίτο βιβλίο που σας προτείνουμε. Πρόκειται για το  βιβλίο της Μαίρης Κάντζογλου με τίτλο "Χίλιες ζωές απόψε".

Ένα μυθιστόρημα για τις συμπυκνωμένες εμπειρίες μιας νύχτας, την ομίχλη της μοναξιάς, το βάρος της διάψευσης,  τη διαλυτική δύναμη της εξουσίας, το τραγούδι της φαντασίας, τα χρώματα της συγγραφής, την ευαισθησία της ύπαρξης, την ποίηση της ανθρωπιάς και την πανσέληνο του έρωτα. Ένα μυθιστόρημα που τελειώνει δύο φορές, γιατί το ταξίδι της λογοτεχνίας, όπως και του έρωτα για ζωή, δεν τελειώνει ποτέ.