Ντοκιμαντέρ με θέμα τη Χρυσή Αυγή στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Χωρίς προφορική αφήγηση, η ταινία ακολουθεί μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο 2012.

Το ντοκιμαντέρ The Cleaners, του οποίου τη σκηνοθεσία, το σενάριο, τη φωτογραφία, τον ήχο και την παραγωγή υπογράφει ο Κωνσταντίνος Γεωργούσης, απόφοιτος του National Film and Television School της Βρετανίας, κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sarajevoτον Αύγουστο 2013.

Η ταινία έχει επίσης προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ και από το βρετανικό κανάλιChannel 4, ενώ τιμήθηκε με ειδική προβολή στο μουσείο του τρόμου των SS – «Τοπογραφία του Τρόμου», στο Βερολίνο.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Γεωργούση και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρά (Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής, Εκδόσεις Πόλις).

Στις 21.30 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν «Δημοκρατία, ο Δρόμος του Σταυρού», παρουσία των συντελεστών. Η ταινία παρακολουθεί την προεκλογική εκστρατεία 4 υποψηφίων για το βουλευτικό αξίωμα στις εκλογές του Μαΐου 2012.

Οι ταινίες προβάλλονται στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους. Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.

Σίνα 31, Αθήνα