Ξεκινά το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Αθήνας

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει από τις 11 Ιουνίου για τρίτη χρονιά με υπαίθριες και δωρεάν κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και χώρους που αναδεικνύουν την εικόνα της Αθήνας ως σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της.

Έτσι, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, οι εκδηλώσεις του θα μεταφερθούν σε θερινούς κινηματογράφους, σε υπαίθριους χώρους γύρω από την Ακρόπολη (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου), σε μουσεία και προαύλιους χώρους, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικό αλλά και σύγχρονο, συναυλίες, διαδραστικές παράλληλες εκδηλώσεις, συμμετοχή καλλιτεχνών δρόμου και εικαστικές παρεμβάσεις από νέους δημιουργούς.

Η φετινή εκδήλωση της πρεμιέρας του Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΕΟΤ, ενώ βασικός συνεργάτης είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Με επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικό αλλά και σύγχρονο, συνδυασμό του σινεμά με τη μουσική, και ξεχωριστές κινηματογραφικές αποτυπώσεις από το βλέμμα Ελλήνων δημιουργών, το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - Athens Open Air Film Festival προτείνει ένα δροσερό τρίμηνο στην Αθήνα, γεμάτο πάθος και αγάπη για το σινεμά, την τέχνη και το αστικό περιβάλλον.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις ταινίες που θα προβληθούν στο φετινό, 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - 3rd Athens Open Air Film Festival είναι «Η Μεγάλη Ανατριχίλα» του Λόρενς Κάσνταν, «Zazie dans le métro» του Λούι Μαλ με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου, «Ονειρεύομαι τους Φίλους μου» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Φωτογραφία» του Νίκου Παπατάκη, «Ιάσονας και οι Αργοναύτες» του Ντον Τσάφεϊ, ενώ το Φεστιβάλ θα διοργανώσει ένα μικρό αφιέρωμα στο φαινόμενο του trafficking με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας με τις ταινίες «Eden» της Μέγκαν Γκρίφιθς και «Not My Life» του Ρόμπερτ Μπιλχάιμερ.

Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ όλες οι εκδηλώσεις -όπως κάθε χρόνο- είναι και φέτος με ελεύθερη είσοδο.

Η έναρξη του φετινού Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Αθήνας θα γίνει από τον Ίθαν Χοκ και την Ζιλί Ντελπί, πρωταγωνιστές του “Πριν τα Μεσάνυχτα”.