Ιδιαίτερες Αδυναμίες συμβαίνουν στους κινηματογράφους

Αν στα σαράντα σου ερωτευτείς τον έφηβο γιο της καλύτερης σου φίλης, τότε αυτή είναι μια πραγματικά άβολη κατάσταση. Και η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη κατάσταση θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο άβολη, με έναν και μόνο τρόπο: Αν η καλύτερή σου φίλη ερωτευτεί παράλληλα τον έφηβο γιο σου!

Η Ντόρις Λέσινγκ, βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας και ευρέως αναγνωρισμένη συγγραφέας για την πολύτιμη και μοναδική συνεισφορά της στη λογοτεχνική αποτύπωση της γυναικείας ψυχοσύνθεσης, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σημαντικές συγγραφείς της γενιάς της. Έχοντας καταφέρει να διεισδύσει βαθιά στις πιο ενδόμυχες σκέψεις της γυναικείας φαντασίας, η μοναδικής της οπτική, μας δίνει εδώ μια όμορφη, συγκινητική και διαχρονική ιστορία δυο άσπονδων φιλενάδων που καταφέρνουν να ερωτευτούν - η μια τον έφηβο γιο της άλλης - δημιουργώντας μια ιστορία “άστοχης” αγάπης πάνω στην ιερό θεσμό της γυναικείας φιλίας.

Η Ροζ και η Λίλ είναι κολλητές. Μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά μιας ειδυλλιακής παραθαλάσσιας πόλης και έχουν ανατραφεί με τα ίδια, λίγο πολύ, βιώματα, αναπτύσσοντας κοινές συνήθειες, με έναν παρόμοιο τρόπο ζωής. Η σχέση τους είναι πολύ ιδιαίτερη και η φιλία τους φαντάζει αληθινή και αδιάσπαστη. Οι έφηβοι γιοι τους - στα χνάρια των μανάδων τους και ειδικά από τη στιγμή που ο Ιαν (Σάμιουελ) έχασε το μπαμπά του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα - έχουν αναπτύξει μια παρόμοια σχέση μεταξύ τους, μέχρι εκείνο το υπέροχο, ζεστό καλοκαίρι, το οποίο φέρνει πλέον στην επιφάνεια όλα τα συναισθήματα που σιγόβραζαν για καιρό στο εσωτερικό τους. Αποτέλεσμα αυτού είναι να ανατραπούν όλες οι ισορροπίες και να αλλάξουν για πάντα τα μέχρι τότε δεδομένα.

Η πολυαναμενόμενη είσοδος της Αν Φοντέν στο αγγλόφωνο σινεμά, η οποία μετά από μια σημαντικότατη πορεία στις γαλλόφωνες παραγωγές εξασφάλισε μπόλικα βραβεία αλλά και μια υποψηφιότητα για BAFTA, σηματοδοτείται μέσω μιας βαθιά συναισθηματικής, οικογενειακής ιστορίας, γεμάτη αισθησιασμό, συμπόνια και ηθικές δοκιμασίες. Η διαρκής εξερεύνηση της έννοιας της αγάπης βρίσκεται πάντοτε σε πρώτο πλάνο.

Παρακολουθούμε τις Ιδιαίτερες Αδυναμίες, από 30 Μαΐου στους κινηματογράφους

Πάρτε μια πρώτη γεύση από το trailer της ταινίας: