“Έφυγε” ο διάσημος κριτικός κινηματογράφου, Ρότζερ Έμπερτ

Τον θάνατο του βραβευμένου με Πούλιτζερ, διάσημου κριτικού κινηματογράφου Ρότζερ Έμπερτ ανακοίνωσε η  Chicago Sun-Times, όπου ο Εμπερτ εργαζόταν μέχρι την τελευταία στιγμή . 

“Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε ότι ο θρυλικός κριτικός κινηματογράφου Ρότζερ Έμπερτ απεβίωσε, σε ηλικία 70 ετών" αναφέρει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

Ο Έμπερτ έγινε  δημοφιλής τόσο λόγω των επιτυχημένων κριτικών του όσο και με την... Ρωμαϊκή  χειρονομία που έκανε -και η οποία ήταν αρκετή για να ορίσει την τύχη μια ταινίας. Καλή; Αντίχειρας πάνω. Κακή; Αντίχειρας κάτω.

Το 1975 έγινε ο πρώτος κριτικός κινηματογράφου που κέρδισε ένα βραβείο Πούλιτζερ, για τα σχόλια και την κριτική του στην εφημερίδα Sun-Times  και το 2005 απέκτησε το δικό του αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Το 2002 προσβλήθηκε από καρκίνο του θυρεοειδή .Παρά τις επώδυνες επεμβάσεις που παραμόρφωσαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και την τραχειοτομή, ο ίδιος δεν το έβαλε ποτέ κάτω και συνέχισε να γράφει για την έβδομη τέχνη, μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ο Έμπερτ έγινε ο πιο γνωστός και αξιόπιστος κριτικός κινηματογράφου της γενιάς του, εξαιτίας των εύστοχων, κοφτών, ευφυών και σαρκαστικών σχολίων του .