Το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας ξεκινά

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (8th Athens ANIMFEST), ετοιμάζεται να ανοίξει και φέτος τις πόρτες του, στο διάστημα 7 με 13 Μαρτίου.

Έτσι, όσοι βρεθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε αυτό το διάστημα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 167 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 33 χώρες, που θα διαγωνιστούν.

Επιπλέον, θα υπάρχει και ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στα γαλλικά κινούμενα σχέδια με 64 ταινίες, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, 19 ταινίες animation μικρού μήκους του Πολωνικού Studio SE-MA-FOR, καθώς και 9 ταινίες από Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Εσθονία, Πολωνία και Λιθουανία.

Τέλος, οι προβολές θα ολοκληρωθούν με ένα μικρό αφιέρωμα 4 ταινιών του πολωνικής καταγωγής, πρωτοπόρου Ρώσου δημιουργού Βλαντισλάβ Στάρεβιτς, ενώ κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν:

- Διάλεξη του Rony OREN, animator και καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ιερουσαλήμ (Bezalel Academy of Fine Arts & Design). H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στον ΑΚΤΟ (7.3.2013).
- Masterclass του προαναφερθέντος καλλιτέχνη στο Μεταπτυχιακό «Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση» του ΤΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιου Αθήνας (8.3.2013).
- Ημερίδα με θέμα: Οπτικοακουστικό και Εκπαίδευση. Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (9.3.2013).

(Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός)