Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, με το δράμα εποχής "Η χορεύτρια" της Στεφανί ντι Τζιούστο
Ιδεολογίες, θρησκεία, οικονομία, οικογένεια, πόλεμοι, οι ίδιοι οι άνθρωποι και η ζωή ως έννοιες σε επαναδιαπραγμάτευση, είναι τα θέματα που απασχολούν τις 221 ταινίες απ' όλο τον κόσμο που θα προβληθούν, από σήμερα ως και την επόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που ξεκινά απόψε για 57η συνεχή χρονιά.
Η αποψινή τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, ενώ θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Τζίμ Τζάρμους "Πάτερσον", διάρκειας 113 λεπτών.
Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, με το δράμα εποχής "Η χορεύτρια" της Στεφανί ντι Τζιούστο, με πρωταγωνίστρια την Γαλλίδα Soko, από τα πιο ανερχόμενα ονόματα στο σινεμά και ήδη αναγνωρισμένα στη μουσική, που θα παραστεί στην προβολή.
Το Φεστιβάλ θα εξελιχθεί και φέτος σε συνολικά έξι κινηματογραφικές αίθουσες (τον κινηματογράφο "Ολύμπιον" και την αίθουσα "Παύλος Ζάννας" της πλατείας Αριστοτέλους και τις τέσσερις αίθουσες του προβλήτα Α του Λιμανιού).
Τα εισιτήρια κοστίζουν 6 ευρώ ανά προβολή.
Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν δύο masterclass, ένα για την τεχνολογία Virtual Reality, από τον Μισέλ Ρεϊγιάκ και ένα ακόμη από τον 80χρονο σήμερα Ιταλό διευθυντή φωτογραφίας, Λουτσιάνο Τόβολι, που "φώτισε" ταινίες, όπως το "Επάγγελμα Ρεπόρτερ".
Τα εικαστικά αφιερώματα του Φεστιβάλ είναι η έκθεση "Ψίθυροι" στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και "Πρόσωπα και Χώροι" στην γκαλερί του Goethe-Institut Thessaloniki (Διοργάνωση: Goethe-Institut Thessaloniki και Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, με την υποστήριξη του ΦΚΘ). Μία συναυλία με "Μουσική για τον κινηματογράφο", σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κι ένα ιδιαίτερο -όπως και ο ίδιος άλλωστε- αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στον πρώην κινηματογράφο αλλά και νυχτερινό κέντρο "Μπαρμπαρέλα".