Παραμονή Πρωτοχρονιάς έρχεται… ο Μικρός Πρίγκιπας

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» το διάσημο βιβλίο του Αντουάν Σαιντ-Εξιπερί που έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, μεταφέρθηκε φέτος σε μια διαφορετική εκδοχή στην μεγάλη οθόνη από τον αμερικανό σκηνοθέτη Μαρκ Όσμπορν.

Η ταινία χρειάστηκε πέντε χρόνια για να γίνει και δούλεψαν για την υλοποίησή της εκατοντάδες άνθρωποι.  Εκανε πρεμιέρα στις Κάννες και συνεχίζει την περιοδεία της σε διάφορα μεγάλα διεθνή φεστιβάλ.

Αντί να ακολουθήσει πιστά την ιστορία του βιβλίου, η ταινία αφηγείται μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού (η φωνή της Μαριόν Κοτιγιάρ) την ιστορία του γείτονά της, ενός εκκεντρικού παλιού αεροπόρου (η φωνή οτυ Τζεφ Μπρίτζες), που σε μια περιπέτειά του βρήκε τον Μικρό Πρίγκιπα.

«Από την αρχή, ήξερα ότι θα κάναμε ένα συνδυασμό computer animation και stop-motion animation. Θέλαμε να ξεχωρίζει και να έχει τις δικές του ποιότητες. Χρησιμοποιήσαμε λοιπόν πολλές διαφορετικές τεχνικές φωτισμού και δημιουργίας ατμόσφαιρας στον υπολογιστή για να πετύχουμε ένα παρόμοιο αίσθημα» τόνισε στο Euronews ο κινηματογραφιστής.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» βγαίνει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Δεκεμβρίου.