Εντυπωσιάζει το τρέιλερ για τον “Μάκβεθ” του Κουρζέλ

Το νέο τρέιλερ της ταινίας "Μάκβεθ" του σκηνοθέτη Τζάστιν Κουρζέλ με το που κυκλοφόρησε απέσπασε θετικά σχόλια. Το ντεμπούτο της ταινίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών ήταν ένας θρίαμβος. Και όπως όλοι ομολογούν, αν κάποιοι είναι ικανοί να αποτυπώσουν τις ραδιουργίες και τη δίψα για δύναμη του διδύμου Μάκβεθ και Λαίδη Μάκβεθ, αυτοί δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τον Μάικλ Φασμπέντερ και τη Μαριόν Κοτιγιάρ.

Στο έργο του Σαίξπηρ, οι τρεις μάγισσες προφητεύουν την ανοδική πορεία του Μάκβεθ προς τον θρόνο της Σκωτίας.

Προέβλεψαν ακόμα ότι στο μέλλον θα χάσει τον θρόνο του, από τον φίλο του και λοχαγό Μπάνκο. Με τη βοήθεια της Λαίδης Μάκβεθ, ο Μάκβεθ δολοφονεί τον ξάδελφο του, βασιλιά Ντάνκαν και γίνεται αυτός βασιλιάς. Όπως λέει και η παροιμία, πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα, υπάρχει μια σημαντική γυναίκα. Με την άνοδο στον θρόνο του Μάκβεθ, η προφητεία εκπληρώνεται κατά το ήμισυ...

Η προσαρμογή της ταινίας του Κουρζέλ πάνω στο σαιξπηρικό έργο θα ακολουθεί το πρωτότυπο. Με μία ωστόσο πολύ ενδιαφέρουσα διαφορά. Ο Κουρζέλ βάζει τον Μάκβεθ να υποφέρει από μετατραυματικό στρες, διαταραχή από την οποία πάσχουν πολλοί στρατιώτες που επιστρέφουν μετά τη θητεία τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει τα οράματα του Μάκβεθ με τις μάγισσες και την τρέλα του να κατακτήσει την εξουσία επιστρέφοντας από τον πόλεμο. Αλλά και η Λαίδη Μάκβεθ που έχει χάσει ένα παιδί της, βιώνει παραληρητικές καταστάσεις πένθους, και συμβάλλει στην πραγμάτωση των τρελών ιδεών του άντρα της. Έτσι, ο Κρουζέλ στη ταινία του βάζει μία νέα παράμετρο , μια βαθύτερη εικόνα της ψυχολογικής κατάστασης των διάσημων χαρακτήρων του Σαίξπηρ. Ήρθε λοιπόν η ώρα, να αναθεωρήσουμε τις γνώσεις μας για την ιστορία του Μάκβεθ. Όπως μία κηλίδα αίματος είναι δύσκολο να φύγει από ένα ρούχο έτσι κι όποιος δει το τρέιλερ της ταινίας θα είναι δύσκολο να το ξεχάσει. Μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε οι θεατές της Μεγάλης Βρετανίας θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την ιστορία στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ το αμερικάνικο κοινό θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη υπομονή.