Δυο Χρυσές Σφαίρες και… για την Amazon!

And the Golden Globe goes to... Amazon!

Δυο βραβεία κατά την 72η απονομή των Χρυσών Σφαιρών κέρδισε ο αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός Amazon.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στην Amazon για την τηλεοπτική σειρά "Transparent".

Η σειρά "Transparent" που αφηγείται την ιστορία ενός πατέρα τρανσέξουαλ ο οποίος αποκαλύπτει την ταυτότητά του στα παιδιά του, κέρδισε το βραβείο καλύτερης τηλεοπτικής κωμικής σειράς, κι ενώ το Amazon μετείχε για πρώτη φορά στο διαγωνισμό.

Ο Τζέφρι Τάμπορ υποδύεται τον ρόλο του πατέρα αυτού ο οποίος σε μεγάλη ηλικία αποφασίζει να ανακοινώσει στα τρία παιδιά του πως είναι διεμφυλικός. Τα παιδιά επίσης διερωτώνται για τη σεξουαλική τους ταυτότητα, με αμφιβολίες για τις μέχρι τώρα επιλογές τους και με νέες αναζητήσεις. Για τον ρόλο του ο Τάμπορ απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού σε τηλεοπτική κωμωδία.

Αυτό το βραβείο "είναι αφιερωμένο στους πάρα πολλούς διεμφυλικούς ανθρώπους που πεθαίνουν πολύ νέοι", δήλωσε η παραγωγός της σειράς Τζιλ Σόλογουεϊ, κόρη διεμφυλικού γονέα η ίδια. Ο Τζέφρι Τάμπορ, βετεράνος της αμερικανικής κωμωδίας, αφιέρωσε επίσης το βραβείο του στην τρανς κοινότητα.

Η αμερικανική τηλεοπτική δραματική σειρά "The Affair" που αφηγείται την ιστορία μιας εξωσυζυγικής σχέσης ανάμεσα σε μια παντρεμένη σερβιτόρα και έναν επίσης παντρεμένο καθηγητή και πατέρα τεσσάρων παιδιών, απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης τηλεοπτικής δραματικής ταινίας.

Η Ρουθ Γουίλσον, μια από τους πρωταγωνιστές της σειράς, βραβεύτηκε με την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε τηλεοπτική δραματική σειρά.