Η “ΠΑΝδημΙΑ” του Δημήτρη Πιατά στις Ημέρες Γαστρονομίας

Στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 - 11 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη κατά τη διάρκεια των «Ημερών Γαστρονομίας», θα προβληθεί σε πρώτη πανελλήνια, γαστριμαργικό απόσπασμα της νέας μαύρης κωμωδίας του Δημήτρη Πιατά από την ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «ΠΑΝδηΜΙΑ».

Κάτω από το βλέμμα εκατοντάδων πεινασμένων, σε μια υπό κατάρρευση από χρεωκοπία χώρα, ένας δημοσιογράφος (Δημήτρης Πιατάς) καλεί στην τηλεοπτική εκπομπή του τον καλεσμένο του (Θεοδόση Πελεγρίνη) για να συζητήσουν και να απολαύσουν ένα δείπνο.

Πριν την προβολή του αποσπάσματος, θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη διαχρονική και διαλεκτική σχέση γαστρονομίας και κινηματογράφου από ανθρώπους της γεύσης και της τέχνης, όπως ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Δημήτρης Πιατάς, ο εικαστικός Αλέξανδρος Ψυχούλης, ο σεφ Δόξης Μπεκρής, η Δρ. Γιολάντα Τότσιου σύμβουλος ανάπτυξης, η δημοσιογράφος Δήμητρα Κουζή Co-founder της Cinedoc, ο σεφ Κώστας Τσίνγκας, και ο κριτικός κινηματογράφου, ιδρυτής του Movies for the Masses, αρθρογράφος του Popaganda.gr και ανταποκριτής της Ελλάδας στο CineEuropa.org Ιωσήφ Πρωιμάκης.

Info:

Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138

Αμφιθέατρο

Σάββατο 10 Μαίου 2014

Ωρα έναρξης: 8 μ.μ.

Ωρα λήξης: 9:30 μ.μ.

Εισιτήρια από 7 euro

Περισσότερες πληροφορίες για τις Ημέρες Γαστρονομίας 2014: 

www.imeres-gastronomias.gr

Προπώληση εισιτηρίων για όλα τα δρώμενα Στις «Ημέρες Γαστρονομίας»
και το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας στο http://www.viva.gr/tickets/festival/imeres-gastronomias-2014/