Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ είναι ο “Μόνος Επιζών”

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία ηρωισμού, θάρρους και προσαρμοστικότητας, το Lone Survivor αφηγείται την απίστευτη ιστορία τεσσάρων Αμερικανών καταδρομέων του Πολεμικού Ναυτικού σε μια μυστική αποστολή στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν, με στόχο να καταγράψουν τη δραστηριότητα του Αχμάντ Σα, ενός υψηλά ιστάμενου στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα.

Παγιδευμένοι στα ορεινά του Αφγανιστάν απέναντι σε μια μεγάλη ετοιμοπόλεμη ομάδα Ταλιμπάν και σε ηθικά διλήμματα που θα καθορίσουν τη ζωή τους, οι τέσσερις άνδρες καλούνται να βρουν τη δύναμη και το κουράγιο να μείνουν ενωμένοι στη μάχη μέχρι το τέλος. Πέντε μέρες αργότερα, μόνο ένας από αυτούς τους στρατιώτες θα μείνει ζωντανός.

Ο ΜΑΡΚ ΓΟΥΟΛΜΠΕΡΓΚ (The Fighter, Contraband) ηγείται του επιτελείου ηθοποιών ως Μάρκους Λουτρέλ, τον συγγραφέα των απομνημονευμάτων του "Lone Survivor”, του οποίου το βιβλίο έγινε πηγή έμπνευσης προσφέροντας μαθήματα ζωής για το πώς η δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος δοκιμάζεται, όταν ξεπερνά τα ψυχικά και σωματικά όρια.

Δίπλα στον Γουόλμπεργκ, τα υπόλοιπα μέλη της επίλεκτης ομάδας που έδωσαν τα πάντα για τα αδέλφια τους στα όπλα, οι: ΤΕΪΛΟΡ ΚΙΤΣ ως Μάικλ Μέρφι, ΕΜΙΛ ΧΙΡΣ ως Ντάνι Ντίετζ και ο ΜΠΕΝ ΦΟΣΤΕΡ ως Μάθιου «Αξ» Άξελσον. Ο ΕΡΙΚ ΜΠΑΝΑ υποδύεται στην κεντρική ομάδα τον Έρικ Κρίστενσεν, τον επικεφαλής διοικητή στο Αφγανιστάν.

Την ομάδα των ηθοποιών πλαισιώνουν ακόμη οι: ΑΛΙ ΣΑΛΙΜΑΝ (The Kingdom) ως Μοχάμεντ Γκάλαμπ, ένας Αφγανός χωρικός ο οποίος προστατεύει τον Λουτρέλ όταν έρχονται οι Ταλιμπάν να τον εκτελέσουν, ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΛΟΥΝΤΒΙΓΚ (The Hunger Games) ως Σέιν Πάτον, ένα από τα νεαρότερα μέλη της ομάδας των SEAL 10, ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΑΤΖΑΜΙ (Brothers) ως Αχμέντ Σαχ, γηραιός διοικητής των Ταλιμπάν ο οποίος ενορχηστρώνει την επίθεση και ΣΑΜΙ ΣΑΪΚ (Transformers: Dark of the Moon) ως Ταράκ, δεύτερος στην ιεραρχία μετά τον Σαχ.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πίτερ Μπεργκ, ο οποίος κατεργάζεται ένα εντυπωσιακό πορτρέτο των άρρηκτων δεσμών μεταξύ ανδρών. Βασισμένο στο βιβλίο «Lone Survivor» του Αρχικελευστή ΜΑΡΚΟΥΣ ΛΟΥΤΡΕΛ και του ΠΑΤΡΙΚ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ, η ταινία αφηγείται τη δραματική ιστορία για το πώς μια απλή απόφαση επιφέρει αδιανόητες συνέπειες για αυτούς και όσους προσπάθησαν να τους βοηθήσουν.

Αν και η ταινία χαίρει δημιουργικής αδείας για την κινηματογράφησή της, διατηρεί ακέραια την ουσιαστική εμπειρία των δεινών που υπέμειναν αυτοί οι άνδρες στην αποστολή τους. Είναι ένα ρεαλιστικό, διαχρονικό και μεμονωμένο πορτρέτο των θυσιών που έκανε μια μικρή ομάδα πολεμιστών και την επιβίωση ενός, προκειμένου να διηγηθεί την ιστορία τους.