Με Φράνκενσταϊν, κλεμμένα βιβλία και αρκετή δράση η νέα σινέ-εβδομάδα

Μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εβδομάδα

ΤΖΑΚ ΡΑΪΑΝ: ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στην ταινία αυτή βρίσκουμε τον Τζακ Ράιαν (Κρις Πάιν) πριν προσληφθεί επίσημα στη CIA, ως οικονομικό αναλυτή που ανακαλύπτει ότι o ρωσικής καταγωγής συνεργάτης της εταιρείας όπου εργάζεται (Κένεθ Μπράνα) σχεδιάζει να καταστρέψει την αμερικανική οικονομία.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ENDER

70 χρόνια μετά από έναν τρομακτικό εξωγήινο πόλεμο, ένα ασυνήθιστα χαρισματικό παιδί στέλνεται σε μια προηγμένη στρατιωτική σχολή στο διάστημα για να προετοιμαστεί για μια μελλοντική εισβολή.

Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η ταινία επικεντρώνεται στην ιστορία της μικρής Λίζελ, ενός ξεχωριστού κοριτσιού με αστείρευτο κουράγιο, που δίνεται για υιοθεσία σε ανάδοχη οικογένεια, στη Γερμανία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ

Ένα σύγχρονο θρίλερ φαντασίας βασισμένο στο επιτυχημένο comic book του Κέβιν Γκρεβιού.

Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

"Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά" είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ελίνας Ψύκου, που απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Works in Progress του περσινού φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, ενώ συμμετείχε στο τμήμα Forum του 63ου Φεστιβάλ Βερολίνου.

NEBRASKA

Η νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν απέσπασε 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ αυτών καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας, αλλά και καλύτερης φωτογραφίας.

ΑΘΗΝΑ, ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ

O αρχιτέκτονας Κώστας Γουζέλης παρουσιάζει τη γέννηση της «Αθηνάς», ενός μοναδικού παραδοσιακού ελληνικού ιστιοπλοϊκού σκάφους, μιας Συμιακής σκάφης, ίσως του τελευταίου που φτιάχνεται στην Ελλάδα.