Με “Λιμπεράτσε” και “Μικρά Αγγλία” ανοίγει αυλαία η εβδομάδα

Behind the candelabra: My life with Liberace

Ο Μάικλ Ντάγκλας υποδύεται το Βλαντζίου Βαλεντίνο Λιμπεράτσε (1919-1987 ), που από τις αρχές του ’50 μέχρι τα τέλη του ’70 ήταν ο πλέον ακριβοπληρωμένος performer του πλανήτη, ενώ ο Ματ Ντέιμον τον εραστή του, Σκοτ Θόρσον. Η ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ ακολουθεί τη ζωή του βιορτουόζου πιανίστα, η οποία ήταν βουτηγμένη στην εκκεντρικότητα και τη χλιδή.

Να σημειωθεί πως η τηλεταινία κατέκτησε 11 βραβεία Emmy το 2013, μεταξύ των οποίων και της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και Α' Ανδρικού Ρόλου.

Μικρά Αγγλία

Ο Παντελής Βούλγαρης μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το λογοτεχνικό μπεστ σέλερ της Ιωάννας Καρυστιάνη και αναβιώνει ένα καταδικασμένο έρωτα μέσα στη περίκλειστη κοινωνία της προπολεμικής Άνδρου.

Απρόσκλητος επισκέπτης

Ο Φιλ Μπρόουκερ (Τζέισον Στείθαμ), πρώην πράκτορας της δίωξης ναρκωτικών, ζει πλέον με τη μικρή κόρη του μια φιλήσυχη ζωή στον αμερικανικό Νότο. Μια παρεξήγηση, όμως, θα αποκαλύψει στον τοπικό έμπορο ναρκωτικών το παρελθόν του, μια πληροφορία που εκείνος αποφασίζει να πουλήσει σε όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Μπρόουκερ. Το σενάριο υπογράφει ο Σιλβέστερ Σταλόνε. 

Carrie

Πρόκειται για το ριμέικ της ομώνυμης αριστουργηματικής ταινίας τρόμου του Μπράιαν ντε Πάλμα (1976 ), η οποία βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ «Carrie».

Η Κάρι Γουάιτ, τελειόφοιτη λυκείου, μεγαλώνει απομονωμένη από τις συμμαθήτριές της και με σαδιστική πειθαρχία από τη φανατικά θρησκόληπτη μητέρα της, όταν ανακαλύπτει πως διαθέτει τηλεκινητικές δυνάμεις…

Αη Βασίλης Τζούνιορ

Ο νέος Άγιος Βασίλης είναι o 7χρονος Νίκολας! Δυο μέρες πριν από τη μεγάλη βραδιά, θα πρέπει να λύσει ένα δύσκολο πρόβλημα: η μαγεία των Χριστουγέννων φαίνεται να εξαφανίζεται από τον κόσμο και απ΄ ό,τι φαίνεται για αυτό φταίει ο ίδιος ο Νίκολας.

Runaway Day

Η Μαρία και ο Λουκάς αποφασίζουν χωρίς κάποιο προφανή λόγο να τραπούν σε φυγή από τα σπίτια τους. Καθένας τους βρίσκεται αντιμέτωπος με τα προσωπικά του προβλήματα: Η Μαρία είναι εγκλωβισμένη σε έναν γάμο με το νεόπλουτο Δημήτρη μεγαλώνοντας τα δυο παιδιά τους. Ο Λουκάς είναι άνεργος, πνιγμένος στα χρέη και φροντίζει παράλληλα την άρρωστη μητέρα του. 
Δραπετεύοντας από τις προσωπικές τους φυλακές αρχίζουν μια περιπλάνηση στη σύγχρονη Αθήνα, εξερευνώντας την πόλη από την αρχή. 

Ο Δρόμος του Ορφέα

Η Νίκη ζει στην Αθήνα με το σύζυγό της και τον επτάχρονο γιο της, Ορφέα. Παγιδευμένη σε ένα βαρετό γάμο, συναντά και ερωτεύεται το Γιάννη, ένα νεαρό μποέμ άνδρα της πόλης. Και οι δύο αισθάνονται μια ισχυρή έλξη που κυριαρχεί το σώμα και την ψυχή τους, και αποφασίζουν να δραπετεύσουν στην ελληνική φύση. Η επιστροφή στη μεγάλη πόλη θα φέρει αλλαγές και θα σηματοδοτήσει νέες απρόβλεπτες εξελίξεις. 

Εκεί Που Δεν Το Περιμένεις

Ο αδικοχαμένος Τζέιμς Γκαντολφίνι σε μία εξαιρετική ερμηνεία στο ρόλο του Άλμπερτ, ενός γλυκού και αστείου εργένη, ο οποίας αναπτύσσει ρομαντική σχέση με τη χωρισμένη μητέρα Εύα (Τζούλια Λούις Ντρέιφους).