Tips για να αυξήσεις την ζωή των τροφίμων σου!

Από το γάλα και τα αυγά μέχρι τα λαχανικά και τα φρούτα, όσα προϊόντα έχουν σύντομη ημερομηνίας κατανάλωσης είναι τα πρώτα που πετιούνται είτε γιατί ξεχάστηκαν αλλά κυρίως γιατί δεν συντηρήθηκαν σωστά με αποτέλεσμα την μείωση του χρόνου ζωής τους. Μάθε ποια κόλπα θα βοηθήσουν να παρατείνεις την φρεσκάδα των προϊόντων αυτών, βοηθώντας έτσι και την τσέπη σου!

Φρέσκα Βότανα: να τα τυλίξεις σε μια πετσέτα ώστε να απορροφάται η υγρασία και να τα τοποθετήσεις σε μια σακούλα τροφίμων στη συντήρηση του ψυγείου.Μη τοποθετήσεις τον βασιλικό εντός ψυγείου γιατί το κρύο τον ξηραίνει. Βάλε τον σε ένα ποτήρι με νερό κοντά στον ήλιο.

Αυγά: κράτησε τα στην ειδική συσκευασία που τα αγόρασες, αυτό μπορεί να τα κρατήσει μέχρι και 3 εβδομάδες φρέσκα. Απέφυγε να τα τοποθετήσεις κοντά στην πόρτα του ψυγείου γιατί είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στην μεταβολή θερμοκρασίας.

Αλλαντικά: τοποθέτησε τα στην συντήρηση του ψυγείου για να παρατείνεις την ημερομηνία κατανάλωσης. Μην ξεχνάς ποτέ να σφραγίζεις καλά την συσκευασίας κάθε φορά που τα καταναλώνεις.

Τομάτες: αποθήκευσε τις στην αρχική συσκευασία τους μέσα στο ψυγείο. Όσες είναι ακόμα άγουρες κράτησε σε τις έξω μέχρι να γίνουν κόκκινες και μετά βάλε τις στο ψυγείο. Μην τοποθετείς τις ώριμες τομάτες κοντά σε άλλα λαχανικά γιατί αποδεσμεύουν αιθυλένιο, μια μορφή υδρογονάνθρακα.

Σκληρά Τυριά: τύλιξε τα σε καλά και αεροστεγώς σε μεμβράνη τροφίμων. Σε κάθε σημάδι μούχλας, πέταξε το κατευθείαν. Αν το εξωτερικό του έχει μούχλα, κόψε αυτό το κομμάτι και μερικά 2 εκατοστά περισσότερο από το «υγιές» μέρος του.

Γιαούρτι: αποθήκευσε το σε περίπου 2 βαθμούς κελσίου και ακολούθησε την ημερομηνία ανάλωσης. Αν διαχωριστεί μην σε τρομάξει και το πετάξεις, δεν σημαίνει ότι χάλασε, απλά ανακάτεψε το!

Καρπούζι: άφησε το να ωριμάσει λίγο ακόμα έξω από το ψυγείο πριν το κόψεις-έτσι αυξάνεται το λικοπένιο που περιέχει και η βήτα καροτίνη. Τοποθέτησε το στο ψυγείο μια μέρα πριν το καταναλώσεις. Μην το αποθηκεύσεις κοντά σε άλλα φρούτα, καθώς το αιθυλένιο που βγάζουν θα το κάνει να χαλάσει πιο γρήγορα.

Μανιτάρια: τοποθέτησε τα χωρίς να πλύνεις μέσα στο ψυγείο σε μια χάρτινη σακούλα-με αυτό τον τρόπο μειώνεις την πιθανότητα ανάπτυξης βακτηριδίων ενώ κρατάς τα επίπεδα υγρασίας τους.

Φυλλώδη λαχανικά: το μαρούλι, η ρόκα, το σπανάκι πρέπει να στεγνώνονται καλά πριν μπούνε στο ψυγείο. Τυλίξτε τα σε χαρτοπετσέτες, βάλτε τα σε σακούλες τροφίμων και αποθηκεύστε τα στην συντήρηση.

Πατάτες: χρειάζονται στεγνό και σκιερό μέρος. Μην τις αποθηκεύσετε ποτέ κοντά σε απευθείας επαφή με τον ήλιο αφού προάγει την δημιουργία τοξινών που σε μεγάλη ποσότητα είναι επικίνδυνες.