Τρέξιμο…στο σπίτι!

Ψάχνεις τρόπο να διώξεις μερικά από τα (αναπόφευκτα) κιλά του χειμώνα ; Μπορεί η διατροφή να είναι ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας αυτού του στόχου αλλά η γυμναστική είναι επίσης ένα αναπόσπαστο κομμάτι του. Και αν θέλεις να το κάνεις στην ηρεμία του σπιτιού σου, η αγορά ενός "διαδρόμου" μπορεί να αποτελέσει καλή επένδυση για την μακροχρόνια διατήρηση της υγείας και της εμφάνισης σου. Διάβασε τι πρέπει να προσέξεις για την αγορά ενός διαδρόμου.

Το πορτοφόλι σου: θα βρεις τέτοια μηχανήματα από 500 μέχρι και 2.000 ευρώ αν προτιμήσεις ένα καλής ποιότητας μοντέλο. Πρέπει να σκεφτείς πόσο προτίθεσαι να "δεσμευτείς" με αυτή την συνήθεια...αν είναι κάτι που έχεις αποφασίσει να εντάξεις αναπόσπαστα στη ζωή σου, τότε μιλάμε για επένδυση και ετοιμάσου να δώσεις μερικά χρήματα παραπάνω...

Δοκίμασε: ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να εξακριβώσεις ποιος είναι ο ιδανικός διάδρομος για εσένα, είναι ένα test run. Σκέψου ότι η ζώνη για τρέξιμο πρέπει να είναι αρκετά μακριά ώστε τα πόδια σου να μην χτυπάνε στο μπροστινό μέρος του καθώς τρέχεις ή περπατάς. Επίσης λάβε υπόψη πόσο μαλακό είναι το "πάτωμα" του διαδρόμου-όσο λιγότερο είναι τόσο μεγαλύτερη θα έχεις την αίσθηση ότι περπατάς σε τσιμέντο. Ένα σκληρό "πάτωμα" μπορεί ευθύνεται για πόνους στις αρθρώσεις άρα απέφυγε το.

Ρώτησε: αφού έχεις καθορίσει τους fitness στόχους σου, επέλεξε έναν διάδρομο που τα χαρακτηριστικά του θα ανταποκρίνονται στην χρήση που θέλεις (jogging, sprints ή περπάτημα). Επειδή η τιμή φυσικά ανεβαίνει ανάλογα με τις πρόσθετες δυνατότητες του διαδρόμου, σιγουρέψου ότι αυτό που θα αγοράσεις διαθέτει ρύθμιση κλίσης και ταχύτητας. Και ενώ μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιητικό να φαντάζεσαι ότι το μόλις τριακοσίων θερμίδων γλυκό που έφαγες καίγεται με κάθε βήμα σου πάνω στον διάδρομο, μετρήσεις όπως οι θερμίδες και ο καρδιακός ρυθμός έχουν απόκλιση μέχρι και 20%, οπότε μπορείς να τις αγνοήσεις...

Τα Extra: μια θήκη για μπουκάλι νερού, το iphone ή ένα βιβλίο μπορεί να μετατρέψουν την γυμναστική σε διασκέδαση, που σημαίνει ότι θα είναι ακόμα πιο πιθανό να τηρήσεις το πρόγραμμα άσκησης σου. Επίσης, καλό είναι να προμηθευτείς ένα στρώμα γυμναστικής που θα τοποθετήσεις κάτω από τον διάδρομο ως βάση, γιατί αν τον τοποθετήσεις πάνω σε κάποιο χαλί, οι ίνες από αυτό μπορεί να εισχωρήσουν στη μηχανή του και να μικρύνουν την διάρκεια ζωής του. 

Μικρά Γράμματα: πριν ετοιμαστείς να "χύσεις ιδρώτα"... δες τι συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του καινούργιου σου διαδρόμου. Ένα μοντέλο με δεκαετή εγγύηση, παράδοση μέσα και όχι κάτω απο το σπίτι σου ώστε να μην χρειαστεί να το ανεβάσεις μόνος σου από τις σκάλες, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις. Επίσης, φαντάσου ότι το "πάτωμα" του διαδρόμου είναι σαν ένα μαξιλάρι καναπέ-η διάρκεια ζωής του αυξάνεται αλλάζοντας του μεριές κάθε τόσο και έτσι  αποφεύγεις την πρόωρη φθορά.