Home Cinema: πώς να επιλέξεις το κατάλληλο!

Οι ταινίες μπορεί να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία καθώς η εικόνα και ο ήχος δένουν μαζί για να σε ταξιδέψουν σε κάποιο μακρινό μέρος…Για αρκετά χρόνια κάτι τέτοιο μπορούσες να το ‘γευτείς’ μόνο σε μια αίθουσα cinema. Πλέον όμως, με τόσα συστήματα Home Cinema, μπορείς να έχεις την ποιότητα του cinema..στο σαλόνι σου! Διάβασε μερικά tips για να επιλέξεις το δικό σου !

High Definition: μια τηλεόραση με οθόνη wide screen και high definition (υψηλή ανάλυση) κάνει τεράστια διαφορά στην ευκρίνεια της εικόνας. Αν το budget σου είναι μικρό, μόνο τότε θα πρέπει να σκεφτείς μια εναλλακτική επιλογή.

Το Μέγεθος: το μεγαλύτερο είναι και καλύτερο…μέχρι ένα σημείο όμως! Ένας χρυσός κανόνας για να βρεις το καταλληλότερο μέγεθος σε σχέση με τον χώρο σου, είναι ότι η διαγώνιος της επιφάνειας της οθόνης δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το μισό της απόστασης μεταξύ του σημείου που θα κάθεσαι και  του σημείου που τοποθετείς την τηλεόραση.

Σύνδεση HDMI και Video: αυτές οι δύο είσοδοι χρησιμεύουν στην σύνδεση με πηγές εικόνας όπως ένα dvd player, μια κάμερα ακόμα και το pc σου. Με αυτό τον τρόπο η εμπειρία τις εικόνας γίνεται ακόμα πιο ζωντανή!

DVD player με Progressive Scan: πλέον τα περισσότερα DVDplayersδιαθέτουν αυτή την ιδιότητα η οποία χρησιμεύει στην μετάδοση καθαρής, ευκρινούς εικόνας. Για να αξιοποιηθεί όμως πρέπει και η τηλεόραση που επιλέξατε να έχει εισόδους σύνδεσης όπως η HDMI, που είναι συμβατές για progressivescandvdplayers.

 

Ηχεία: δεν χρειάζεται να ξοδέψεις κατευθείαν χρήματα για ένα fullsurroundσύστημα. Ξεκίνησε με τρία βασικά ηχεία, ένα κεντρικό, ένα δεξιά και ένα αριστερά. Στην πορεία μπορείς εύκολα να προσθέσεις ένα subwooferεάν θέλεις πιο έντονο το μπάσο. Καλό είναι τα ηχεία που θα επιλέξεις να έχουν δικαίωμα επιστροφής γιατί μπορεί στο κατάστημα να ακούγονται τέλεια αλλά στον δικό σου χώρο ο ήχος να είναι εντελώς διαφορετικός.