Χρειάζομαι απολύμανση των οικιακών μου συσκευών

Καθαρίστε εύκολα και γρήγορα τις συσκευές που χρησιμοποιείτε καθημερινά

Επειδή στο πλυντήριο πλένουμε τα ρούχα μας, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα καθαρό. Το ίδιο ισχύει και για το πλυντήριο πιάτων. Επίσης η καφετιέρα, ο βραστήρας και ο φούρνος μικροκυμάτων είναι και αυτές κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που έχουν ανάγκη από καθάρισμα προκειμένου να λειτουργούν καλύτερα και να μην πιάνουν άλατα. Ας δούμε λοιπόν με ποιον τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε τις συσκευές του σπιτιού σας εύκολα και γρήγορα.

Πλυντήριο ρούχων

Επιλέξτε ένα πρόγραμμα με υψηλή θερμοκρασία, βάλτε απορρυπαντικό στην θήκη και θέστε το πλυντήριο σε λειτουργία χωρίς όμως ρούχα. Επίσης κάθε δύο μήνες κάντε το ίδιο, αλλά αντί για απορρυπαντικό βάλτε στην ειδική θήκη 1,5 κούπα σόδα, 3 κούπες ξύδι και 3 λίτρα πολύ ζεστό νερό. Στη συνέχεια ρυθμίστε το στους 90 βαθμούς χωρίς ρούχα φυσικά. Θυμηθείτε ότι η θήκη που βάζετε το μαλακτικό πρέπει να πλένεται και αυτή αρκετά συχνά. Ένας άλλος πολύ σημαντικός κανόνας, είναι να μην αφήνετε μέσα στο πλυντήριο τα βρεγμένα ρούχα για πολύ ώρα και να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοικτή κάθε φορά που το αδειάζετε για να μην μαζεύει μούχλα.

Καφετιέρα

Για να προστατεύσετε την καφετιέρα σας, που τόσο πολύτιμη είναι για την καθημερινότητα σας, γεμίστε το δοχείο που βάζετε συνήθως νερό, με ένα ανάμικτο μείγμα από ξύδι και νερό (μισό-μισό). Βάλτε την καφετιέρα σε λειτουργία και όταν η κανάτα φτάσει μέχρι τη μέση, κλείστε τον διακόπτη για μισή ώρα και μετά ξανά ανοίξτε τον. Όταν γεμίσει η κανάτα αδειάστε την και επαναλάβετε το καθάρισμα της καφετιέρας αυτή τη φορά με σκέτο νερό για να την ξεβγάλετε.

Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε την καφετιέρα σας είναι να την γεμίσετε με νερό και να ρίξετε μέσα 1-2 κ. σ. σόδα φαγητού. Στην συνέχεια ενεργοποιείστε την καφετιέρα έως ότου περάσει το νερό στην κανάτα.

Πλυντήριο πιάτων

Το θαυματουργό ξύδι θα βοηθήσει και για την απολύμανση του πλυντηρίου πιάτων σας. Έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε να βάλετε ξύδι στην θήκη του απορρυπαντικού ή να βάλετε μισή κούπα ξύδι σε ένα μικρό μπολάκι που θα τοποθετήσετε στον πάτο του πλυντηρίου και στην συνέχεια θα το θέσετε σε λειτουργία. Αμέσως μετά, βάλτε το πλυντήριο να εκτελέσει ένα ακόμα πρόγραμμα αυτή τη φορά με απορρυπαντικό αλλά πάλι άδειο.

Βραστήρας

Και στον βραστήρα θα βάλουμε ξύδι για να τον καθαρίσουμε. Η δοσολογία για τον βραστήρα είναι μισό φλιτζάνι ξίδι και δύο φλιτζάνια νερό. Αφού βράσουν πλένουμε καλά το βραστήρα, όσο είναι ακόμα ζεστός.