Χρειάζομαι μια λύση για τις δυσάρεστες μυρωδιές

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Το μπρόκολο και το κουνουπίδι είναι από τις νούμερο ένα θρεπτικές τροφές, ωστόσο κάθε φορά βράζετε, είτε το ένα, είτε το άλλο, μυρίζει άσχημα όλο το σπίτι σας.

Υπάρχουν κάποια τεχνάσματα που θα σας δώσουν λύση στο πρόβλημά σας. Κάθε φορά που βράζετε κουνουπίδι ή μπρόκολο τοποθετήστε στο καπάκι της κατσαρόλας ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο ξύδι.

Επίσης μπορείτε για να εξουδετερώσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα που βράζουν μισό λεμόνι ή λίγο γάλα.

Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας έχουν την μυρωδιά της κλεισούρας μπορείτε να βράσετε λίγο φρέσκο γάλα και να το τοποθετήσετε στο κάτω μέρος των ντουλαπιών, έτσι ώστε να τραβήξει την μυρωδιά της κλεισούρας. Κλείστε για λίγο τις πόρτες των ντουλαπιών και όταν το γάλα κρυώσει θα διαπιστώσετε ότι δεν θα μυρίζει όπως πριν.

Επειδή η μυρωδιά της κουζίνας είναι πρόβλημα σε κάθε σπίτι, μια καλή λύση είναι να βράσετε 20 γαρύφαλλα, λίγη κανέλα και ζάχαρη. Επίσης εάν είστε πολύ βιαστικοί, μπορείτε απλά να ζεστάνετε το μάτι της κουζίνας και να ρίξετε πάνω σε αυτό λίγο καφέ ή λίγο ξύδι ακόμα και κανέλα σε σκόνη. Μετά από όλα αυτά όλοι θα αναρωτιούνται εάν μαγειρεύετε σ’αυτό το σπίτι.

Το ψυγείο πολύ συχνά αποκτά μια δυσάρεστη μυρωδιά, αφού όλο και κάτι μας χαλάει και δεν το αντιλαμβανόμαστε αμέσως. Το πρώτο λοιπόν που κάνουμε όταν μυρίζει άσχημα το ψυγείο είναι να πετάξουμε ότι έχει χαλάσει και στην συνέχεια να το σαπουνίσουμε με νερό. Όταν θα είναι καθαρό και θα ξαναβάλετε τα τρόφιμα μέσα σε αυτό, τοποθετήστε λίγο καφέ και θα δείτε ότι τραβάει τις ενοχλητικές μυρωδιές.

Όταν μυρίζουν τα ποτήρια μας άσχημα, πλύντε τα με νερό απορρυπαντικό και ξύδι. Το ξύδι κάνει θαύματα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αν είστε καπνιστές καλύτερα να το κόψετε το τσιγάρο, γιατί δεν υπάρχει χειρότερη μυρωδιά. Αν όμως δεν έχετε στα άμεσα σχέδιά σας την διακοπή καπνίσματος αγοράστε μικρές βανίλιες από αυτές που βάζουμε στο κέικ. Αν ρίχνετε μια κάθε φορά στο τασάκι σας, θα μυρίζει το σπίτι σας βανίλια.

Αν τώρα μυρίζει η βαλίτσα σας, τοποθετήστε στο εσωτερικό της λίγους κύβους ζάχαρη. Κλείστε για λίγο το καπάκι της βαλίτσας και οι μυρωδιές θα απορροφηθούν.