Κρυφές ματιές στο elBulli Foundation Το εστιατόριο elBulli και ο σεφ του Ferran Adria θα μπορούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη να χαρακτηριστούν ως “top of the tops” της παγκόσμιας γαστρονομίας.
Παπαϊωάννου σε νέες, νότιες περιπέτειες Μπορεί να έχουν περάσει λίγες μόνο μέρες από τότε που είδαμε τον ιστορικό του χώρο στο Μικρολίμανο να μετακινείται, ανανέωση όμως έχουμε και στα Νότια.
3ήμερη γιορτή Ιαπωνικής κουζίνας και κορυφαίων κρασιών Καλεσμένο του κορυφαίου ιαπωνικού εστιατορίου της Αθήνας θα είναι στο διάστημα 26 με 28 Μαρτίου το Domaines Ott.
Η Αγιορείτικη κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας Η Αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στα προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου και τις γεύσεις της θάλασσας, στο ελαιόλαδο, τα όσπρια και τα λαχανικά.
Σαρακοστή σημαίνει χαλβάς. Όχι όμως οποιοσδήποτε Ο χαλβάς, σκέτος, με αμύγδαλο, με κακάο, με ή χωρίς ζάχαρη ή ακόμα και εκείνος που φτιάχνετε από σιμιγδάλι, αποτελεί πάντα ένα έδεσμα που αγαπάμε τη σαρακοστή.
Βροχή αστέρων… Michelin στα εστιατόρια της Αθήνας Η Σπονδή διατηρεί το δεύτερο αστέρι της, ο Λαζάρου παραμένει στην top list
Mentzelo’s Slow Food: Η ελληνική κουζίνα, όπως τη θυμάσαι Τα Νότια συνεχίζουν να κεντρίζουν το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον, αυτή τη φορά με μια άφιξη που “μυρίζει” χωριό.
Χρυσοί Σκούφοι 2013: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας Καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας αλλά και πρώτο βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, στο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα.
Η κουζίνα της Αρκαδίας για λίγες μέρες στην Αθήνα Μετά το γαστρονομικό αφιέρωμα στην κουζίνα της Ηπείρου, η Αίγλη του Ζαππείου μας συστήνει αυτή τη φορά στην κουζίνα της Αρκαδίας.
Για να είναι κάθε μέρα… Τσικνοπέμπτη Ακριβά ή και φτηνά, πασίγνωστα ή “κρυμμένα”, για πολλούς και για λίγους
Διήμερο ποίησης και γαστρονομίας στο Ξυλόκαστρο Στις 9 και στις 10 Μαρτίου, γνωρίζουμε τις “Γεύσεις από την Ορεινή Πελοπόννησο”
Τι προσφέρει ένα δείπνο… 445 δολαρίων ανά άτομο; Το French Laundry του καταξιωμένου σεφ Thomas Keller στη Νάπα της Καλιφόρνια, είναι πολλά περισσότερα από ένα καλό εστιατόριο.
Λήμνος και Καρπενήσι, πλέον στην Αθήνα Όχι μία, αλλά δύο νέες αφίξεις σε delicatessen με άρωμα Ελλάδας μετρήσαμε τον τελευταίο μήνα στην πρωτεύουσα.
Ο “Σκούφιας” επιστρέφει Το ότι τα Πετράλωνα αποτελούν μία από τις ελάχιστες πλέον περιοχές της Αθήνας που θυμίζουν παλιά γειτονιά είναι γνωστό.
Νέο πόστο για τον “Παπαϊωάννου” Ανανεωμένο αλλά πιστό στη μαγική του σχάρα και τις προτάσεις ψαροφαγίας θα εμφανίζεται από τον επόμενο μήνα.
Δείπνο… δίπλα στην Αγκάθα Κρίστι Η αμαξοστοιχία-θέατρο “Το Τρένο στο Ρουφ” είναι πολλά περισσότερα από έναν χώρο παραστάσεων.
Harvest: Στο Κέντρο, με παρέα Η επέλαση των tapas bar δείχνει να κρατάει ακόμα καλά. Το Harvest είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στον Ισπανικό χάρτη.
Τρώμε μπατσαριά & πίνουμε νέκταρ μικρών φρούτων Την κουζίνα της Ηπείρου τιμά στο διάστημα 5 έως και 12 Φεβρουαρίου η Αίγλη του Ζαππείου
Και το όνομα αυτού… Caprice of Mykonos Ένα άκρως “καλοκαιρινό” concept συναντά κανείς πλέον στο Κεφαλάρι
Τρεις σοπράνο… δίπλα από το Μέγαρο Τα κορίτσια – φαινόμενο που έφεραν τη Λυρική στα bars, αυτή τη φορά δίνουν ραντεβού στο Fuga
Φεστιβάλ Ινδικής κουζίνας για λίγες μέρες στην Αθήνα Η πανδαισία Bollywood, μπαχαρικών και εικόνων στη Βουλιαγμένη 12 με 15 Ιανουαρίου
Shopping menu με €25 στη Μεγάλη Βρετανία Η εορταστική περίοδος της Αθήνας βρίσκεται στην πιο ακμαία της φάση και το Roof Garden της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται να το γνωρίζει καλά.
Τρώμε… 12 ευχές για το 2013 το εστιατόριο Feeder της gallery Breeder στο Μεταξουργείο, συνεχίζει να πρωτοτυπεί, αυτή τη φορά μαγειρεύοντας... ευχές
Μια ιδιαίτερη βραδιά για τους λάτρεις του κρασιού Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, οι λάτρεις του κρασιού έχουν μια ακόμη αφορμή για να βρεθούν στα Βόρεια.