Raw Food σημαίνει: Μια χορτοφαγική vegan διατροφή.
Ή με απλά λόγια... φυσικές και ανεπεξέργαστες τροφές, που αφυγραίνονται σε θερμοκρασίες κάτω των 40°C, διατηρώντας την θρεπτική τους αξία.
Πρόκειται για μία εναλλακτική πρόταση που χαρίζει υγεία και ενέργεια και που μπορούμε να γνωρίσουμε μέσω της Troo Food Liberation, η οποία θα προετοιμάσει ένα εναλλακτικό raw food δείπνο στο Κτήμα Κοκοτού, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.
Όλα τα κύρια υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές που θα δοκιμαστούν παράγονται από τέσσερις ελληνικές οικογενειακές φάρμες οι οποίες καλλιεργούν σπόρους, ηλικίας άνω των 50 ετών (heirloom) ή και βιολογικούς.
Όλα τα πιάτα είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά και μη γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, ενώ οι συνταγές συνδυάζουν εποχιακές, φυσικής προέλευσης πρώτες ύλες που συνθέτουν πρωτότυπες και αυθεντικές γεύσεις με θεραπευτικές ιδιότητες.
Συγκεκριμένα, το μενού περιλαμβάνει:
Ορεκτικά: Κολοκυθόσουπα με βασιλικό, σαλάτα κέιλ με dressing ginger
Κυρίως Πιάτα: Πιπεριές και ρεβύθια στο φούρνο, άγριο ρύζι με μανιτάρια σιτάκε
Επιδόρπιο: Τάρτα μήλου με ακατέργαστο μέλι
Τα πιάτα συνοδεύονται από κρασιά του Κτήματος Κοκοτού: Barrel Fermented Chardonnay 2011, G. Kokotos Cabernet Sauvignon 2011.
Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για: Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 21:00 και κοστίζει 30 ευρώ ανά άτομο.
Περισσότερες πληροφορίες, εδώ