Ο Ηλίας Μαμαλάκης για δύο μέρες… στο Μέγαρο

Ο πολυταξιδεμένος, Ηλίας Μαμαλάκης, έρχεται για δύο ημέρες 23 & 24 Ιουλίου στον κήπο του fugaστο Μεγάρο Μουσικής και φέρνει μαζί του…το βαλιτσάκι με τις συνταγές του.

Αυτές τις δύο ημέρες το “fugasecretgarden” παρουσιάζει ένα μενού με την υπογραφή του Ηλία Μαμαλάκη, το οποίο θα περιλαμβάνει φίνες και δροσερές γεύσεις, όξινες μυρωδιές σε συνδυασμό με “γλυκύτητες” σε ένα άψογα δομημένο μενού για ισχυρές γαστρονομικές απολαύσεις.

....Τραγανή φέτα από φρέσκο κολοκυθάκι σε ρολό γεμισμένο με κρεμώδες τυρί με τη μυρωδιά της λεβάντας να κυριαρχεί.

Σούπα καλά παγωμένη από κίτρινο πεπόνι, δουλεμένο με Μοσχάτο κρασί, συνοδευόμενη από τσιπς καπνιστής πανσέτας που η αλμύρα τους και η γεύση του πεπονιού θα κοντράρουν τη γλυκύτητα του κρασιού. Συνοδεύονται με Μαντινεία Semeli Νασιάκου.

Ελαφρύ κοτόπουλο αβγολέμονο γεμιστό με γλυκά δαμάσκηνα που συνοδεύεται από αντινακτές Κυπριακές πατάτες - σε μια πρωτότυπη συνταγή που βραβεύτηκε το 2008 στη Λίμα του Περού ως η καλύτερη συνταγή πατάτας- και αρωματική φακή με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, ψιλοκομμένο χουρμά και ένα ποτήρι Chardonnay Nasiakos.

Και για το τέλος, σιγοβρασμένα δαμάσκηνα μέσα σε πράσινο τσάι με αρώματα μπαχαρικών και παγωτό βανίλια περιχυμένο με σιρόπι εσπρέσσο.

Και όλα αυτά συνδυασμένα με δύο ποτήρια κρασί Semeli - κτήμα Nasiakou και Chardonnay Nasiakos που ταιριάζουν άψογα με τις ξεκάθαρες γεύσεις που προτείνει ο αγαπημένος σας Ηλίας Μαμαλάκης για ένα ελαφρύ δείπνο με 35 ευρώ στο “fuga secret garden”, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής.