Η ιστορία και το χρονικό της μυστικής διαδικασίας που απογειώνει ένα εστιατόριο
O οδηγός Michelin είναι η κορυφή της αναγνώρισης για ένα εστιατόριο αξιώσεων ανά τον πλανήτη. Πρόκειται για το παλαιότερο εγχειρίδιο αξιολόγησης ξενοδοχείων και εστιατορίων, το οποίο βραβεύει επιλεκτικά ορισμένες επιχειρήσεις.
Η ιστορία του ξεκινάει το 1900 όταν οι παραγωγοί ελαστικών Andre και Edouard Michelin εξέδωσαν την πρώτη έκδοση του οδηγού, η οποία απευθυνόταν σε Γάλλους αυτοκινητιστές.
Κάποια χρόνια αργότερα, το 1931, ο οδηγός Michelin ξεκίνησε να απονέμει αστέρια στα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τις γαστριμαργικές τους δημιουργίες. Αρχικά δόθηκε μόνο ένα αστέρι. Στη συνέχεια καθιερώθηκε το… κανένα, το ένα, τα δύο και τα τρία.
Πέντε χρόνια μετά την έναρξη του θεσμού, καθορίστηκαν τα κριτήρια για την απονομή τους…