Street food από την Ινδία με έμπνευση από το Lunchbox

Ένα πρωτότυπο come-back για τα “μακρινά ταξίδια ανά τον κόσμο” ετοίμασετο deBόp για τους φίλους του: Street Food and Tunes με πρώτη στάση την Ινδία και φαγητό εμπνευσμένο από την ταινία The Lunchbox που προβάλλεται στους κινηματογράφους αυτές τις ημέρες.

Πρόκειται για μια απολαυστική ρομαντική κομεντί στη Μουμπάι όπου η αγάπη γεννιέται μέσα από τις μυρωδιές της σπιτικής ινδικής κουζίνας.

Η βραδιά διοργανώνεται στο όμορφο 42 bar στο κέντρο της πόλης ενώ τα πιάτα κοστίζουν 5 ευρώ και περιλαμβάνουν:

- Λαχανικά Κόρμα (λαχανικά σε σάλτσα από καρύδα, γιαούρτι και κρέμα γάλακτος, συνοδευόμενα αρωματικό Ινδικό ρύζι Μπασμάτι)

- Τσάνα Μασάλα (σπεσιαλιτέ της βόρειας Ινδίας! Αρωματισμένα ρεβίθια με τζίντζερ και σκόρδο συνοδευόμενα από αρωματικό Ινδικό ρύζι Μπασπάτι)

- Ινδικό κάρυ με κοτόπουλο (ζουμερό κοτόπουλο μαριναρισμένο και μαγειρεμένο σε παραδοσιακή ινδική σάλτσα κάρυ με βάση το κρεμμύδι και συνοδευόμενο από αρωματικό ινδικό ρύζι Μπασμάτι)

- Συνδιασμός ορεκτικών από: Σαμόσα λαχανικών (τηγανητή πίτα με λαχανικά και ινδικά μπαχαρικά και Βατζί κρεμμυδιών (κρεμμυδοκροκέτα με ινδικά μπαχαρικά παναρισμένη σε ρεβυθάλευρο). Συνοδεύονται από ραΐτα (ινδικό ντιπ γιαουρτιού με φρέσκα μυρωδικά και ψιλοκομμένο αγγούρι).

Ο bartender και ιδιοκτήτης του 42, Χρήστος Χουσέας έχει φροντίσει για τα cocktail, και ειδικά για το συγκεκριμένο βράδυ προτείνει το MissLassi φτιαγμένο με... ρούμι και πάλι ρούμι, μάνγκο, σαφράν, γάλα καρύδας, κάρδαμο και φυστίκι Αιγίνης στην τιμή των 7ευρώ.

Τις μουσικές επιλέγει ο Isnogood.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου από τις 19:00

42 bar (Κολοκοτρώνη 3, στοά Κεντρικού, Παλιά Βουλή)