Το Νέον αναβιώνει στην πλατεία Ομονοίας

Το ιστορικό, νεοκλασικό κτίριο του ΝΕΟΝ στην Ομόνοια τηρούσε όλες τις προδιαγραφές, που επιτρέπουν στην εταιρία ΒΕΝΕΤΗΣ να δημιουργήσει, στην καρδιά της Αθήνας, το μεγαλύτερο αρτοποιείο στο είδος του σε όλη την Ευρώπη.

Η δενδροφυτευμένη πλατεία, όπου, κάθε Κυριακή, ορχήστρες συντρόφευαν τον περίπατο των Αθηναίων. Η πλατεία με τα ιστορικά καφέ και τα ζαχαροπλαστεία, όπου σύχναζαν όλοι οι μεγάλοι θεατράνθρωποι, σημαντικοί άνθρωποι του πνεύματος αλλά και διακεκριμένοι Αθηναίοι. Η Ομόνοια της εμπορικής και κοσμικής ζωής… Η εταιρία ΒΕΝΕΤΗΣ, με τη δημιουργία του νέου καταστήματός της, στο εμβληματικό κτίριο του ΝΕΟΝ στην Ομόνοια, φιλοδοξεί να συμβάλει στην αναζωπύρωση της επιχειρηματικής κίνησης της περιοχής, στην τόνωση του υποβαθμισμένου κέντρου της Αθήνας, στην αναγέννηση της ιστορικής πλατείας, ώστε να αποκτήσει και πάλι κίνηση, ζωή, γεύσεις και αρώματα.

H εσωτερική διακόσμηση του ιστορικού κτιρίου του ΝΕΟΝ έγινε με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική και στην ιστορία του, ενώ δεν υπήρξε καμία τροποποίηση στην όψη και στα εσωτερικά χαρακτηριστικά του (οροφή, τεχνοτροπία κεντρικών υποστυλωμάτων, κιγκλιδώματα). Προτεραιότητα ήταν να αναδειχθεί η ιστορία του κτιρίου χωρίς συμβιβασμούς, λόγω της εμπορικής χρήσης του, κάτι που επιτυγχάνεται με την επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων, υλικών και φωτισμού.

Στο χώρο του μεσοπατώματος αλλά και στο υπόλοιπο κατάστημα φιλοξενείται η έκθεση «ΑΘΗΝΑ 1865-1970» από το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, που έχει ως θέμα την ιστορία της πλατείας και του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Το νέο ΒΕΝΕΤΗ 1948 στο ΝΕΟΝ θα αποτελέσει έναν πολυχώρο γεύσεων αλλά και πολιτισμού καθώς ο χώρος θα φιλοξενεί στον πάνω χώρο πολιτιστικές εκδηλώσεις, ξεκινώντας από τη συγκεκριμένη έκθεση.

Επιπλέον ,το νέο κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ 1948 στην Ομόνοια, παρέχει μεγάλη ποικιλία από γρήγορα γεύματα που στηρίζονται στο Μεσογειακό Μοντέλο διατροφής, με αδρά επεξεργασμένα δημητριακά, φρούτα και λαχανικά. Ειδικότερα, οι φρουτοχυμοί και τα SMOOTHIES που παρουσιάζονται πρώτη φορά στον Green Bar του καταστήματος, δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή που βρίσκεται εκτός σπιτιού να καταναλώσει σημαντική ποσότητα φρούτων με έναν ιδιαίτερα γευστικό τρόπο.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει και η χρήση του ξυλόφουρνου, η μεγάλη γκάμα φρέσκων προϊόντων αρτοποιϊας, τα πιάτα ημέρας που βασίζονται σε ελληνικέ συνταγές και τα επιμελείται ο σεφ Γιάννης Τζελέπης, αλλά και το corner ζαχαροπλαστικής που υπάρχει στον χώρο.