Αέρας ανανέωσης στη Μύκονο

Ελένη Νικολούλια

Με τα πρόσημα της τουριστικής κίνησης να είναι θετικά και τη φήμη που ανέκαθεν ακολουθούσε τη συγκεκριμένη Κυκλαδίτισσα, η Μύκονος δείχνει και φέτος να μην το βάζει κάτω και να προκαλεί όλο και με περισσότερες ιδέες.

Σημειώνουμε, ορισμένες από τις πιο σημαντικές:

- Στην παραλία Super Paradise το ενδιαφέρον μονοπωλεί πλέον το Jackie O' Beach. Η επιτυχημένη ομάδα του straight friendly μαγαζιού της Χώρας αποφάσισε φέτος να φορέσει μαγιό και να προτείνει ένα all day concept πάνω στη θάλασσα, χωρίς φυσικά να παραλείψει να πάρει μαζί του και τα ξακουστά drag show του που ξεκινούν καθημερινά στις 16:00 το απόγευμα. Εδώ θα βρείτε και πισίνα, ενώ μαζί με την ξαπλώστρα θα σας δοθεί και λάδι σώματος και πετσέτα. Όσο για το φαγητό, ήδη ακούγονται εξαιρετικά σχόλια για τις προτάσεις που έχει κάνει ο Αθηναγόρας Κωστάκος.

- Μεταφερόμαστε στο Καλό Λιβάδι όπου πλέον συναντάμε το Nice & Easy. Το αγαπημένο Κολωνακιώτικο στέκι με τα ξακουστά burger και την βιολογική κουζίνα από φέτος σερβίρει τους δροσερούς χυμούς και τα ενδιαφέροντα πιάτα του και πλάι στο κύμα, μια ιδέα που ήδη έχει συγκεντρώσει φανατικό κοινό.

- Στον Αϊ Γιάννη, και συγκεκριμένα στο Hippie Fish, φέτος θα ερχόμαστε ακόμη περισσότερες φορές για φαγητό, μιας και μέσα στην κουζίνα του συναντάμε τον Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι που ξέρει πως να αποθεώνει την ιταλική κουζίνα.

- Όσο για τον Πάνορμο, συνεχίζει να έχει φανατικό κοινό, και έτσι η άφιξη του Guilty Beach με το “πλούσιο” από κάθε άποψη concept έφτασε σαν κερασάκι στην τούρτα. Εντυπωσιακή πισίνα, gourmet προτάσεις στο εστιατόριο, εξαιρετική λίστα κρασιών από τον sommelier Γιώργο Λούκα, πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές στα cocktail, όλα συνθέτουν ένα μαγαζί που παραπέμπει στις Μυκόνους περασμένων ετών και που σίγουρα έχει συζητηθεί ποικιλοτρόπως.

- Στην Ψαρρού τα πράγματα παραμένουν κοσμικά, κάτι στο οποίο έχει συνεισφέρει και η δημιουργία των πολυτελών κατοικιών δίπλα από το Nammos.

- Για τους λάτρεις της πιο απλοϊκής κουζίνας και της ελληνικής μουσικής ωστόσο, η νέα πρόταση δεν είναι άλλη από το “Στιλ Πιάτο”, το αδελφάκι του “Άσπρο Πιάτο” της Αθήνας με την απλοϊκή κουζίνα, τους χορούς, το λουλουδοπόλεμο και όλα αυτά που τόσο έχουν αρέσει στο κοινό του. Το συναντάτε στην Χώρα στην περιοχή Κάστρο.

- Σπουδαίο νέο φυσικά είναι και η άφιξη του Έργον στο ξενοδοχείο Rocabella στον Αγ. Στέφανο. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μετέφερε και εδώ το υπέροχο concept του deli-restaurant με τις προτάσεις μικροπαραγωγών από όλη την Ελλάδα, γεγονός που σίγουρα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον αλλά και νόστιμο.

- Με concept “Eat Local” άνοιξε πριν λίγο καιρό και το Mamalouka στην περιοχή της Αλεφκάντρας προτείνοντας Μεσογειακή δημιουργική κουζίνα και χρησιμοποιώντας παράλληλα παραδοσιακά Μυκωνιάτικα προϊόντα στα πιάτα του.

- Αν η διάθεση ωστόσο είναι πιο fusion, το Pearl Harbor στη Χώρα, συστήνεται ως sushi & cocktail bar και μάλιστα το κάνει με επιτυχία κάτι στο οποίο συμβάλει και το εξαιρετικό του design.

- Αέρας Ιαπωνίας φύσηξε όμως και στο Sakura το οποίο αγαπά την fusion κουζίνα και προτείνει από το απόγευμα ένα concept συνδυασμένο με εναλλασσόμενα Dj set.

- Τέλος, στο Δραφάκι και συγκεκριμένα στον χώρο του άλλοτε αγαπημένου Gola, πλέον συναντάμε το Marechiaro Pizza που όπως λέει και το όνομά του ήρθε για να προσφέρει αυθεντικά ιταλικές πίτσες με εκλεκτά υλικά, όλα διαλεγμένα και φτιαγμένα από Ναπολιτάνο σεφ.