Δουράμπεης Oyster, η ιστορία ξαναγράφεται στο Νέο Ψυχικό

Οστρακοειδή, θαλασσινά και φρέσκα ψάρια οι πρωταγωνιστές του καταλόγου του

Εδώ και τρία χρόνια περίπου η ιστορία του θρυλικού ονόματος Δουράμπεης ξαναγράφεται, αυτήν τη φορά στη γειτονιά του Νέου Ψυχικού.

Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής, αυτόν της Αδριανείου, λοιπόν, η υψηλή ψαροφαγία βρίσκει το στέκι της στο εστιατόριο Δουράμπεης Oyster. Σε έναν χώρο μοντέρνας αισθητικής με ένα πανέμορφο και φωτεινό αίθριο, η μεγάλη γκάμα σε οστρακοειδή, η ενημερωμένη ποικιλία σε θαλασσινά αλλά και τα ολόφρεσκα ψάρια έχουν την τιμητική τους.

Λιτές γεύσεις και απλές προσεγγίσεις με έμφαση στην αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, συνεχίζουν να αποτελούν τις σταθερές του, για τις οποίες άλλωστε το όνομα Δουράμπεης έχει μείνει διαχρονικό στο πέρασμα των χρόνων από το 1932, όποτε και πρωτοσυστήθηκε στο κοινό της πόλης.

Σε καθημερινή βάση στη βιτρίνα του εστιατορίου παρατηρούμε ολόφρεσκα ψάρια και καλούδια του βυθού της θάλασσας από διάφορα νησιά του Αιγαίου –οι επιλογές πάντα εξαρτώνται από την εποχή και τις καιρικές συνθήκες– από τα οποία καλούμαστε να επιλέξουμε (όσο εύκολη μπορεί να είναι μια τέτοια διαδικασία όταν τα έχουμε όλα ολόλαμπρά και σπαρταριστά μπροστά μας) εκείνα που θα καλύψουν τις γευστικές απαιτήσεις μας.

Για να μυηθούμε, ωστόσο, στην αυθεντική φιλοσοφία που αντιπροσωπεύει το όνομα Δουράμπεης, δεν μπορούμε να πούμε όχι στις μαρινάτες καραβίδες και την φημισμένη αστακομακαρονάδα ή γαριδομακαρονάδα του καθώς και σε κάποια από τα περίφημα οστρακοειδή του καταλόγου (στρείδια, κυδώνια και γυαλιστερές συγκαταλέγονται στις must επιλογές).

Το φρέσκο ψάρι συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς και εδώ, ωστόσο ομολογουμένως η έμφαση –όπως γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία του εστιατορίου– δίνεται στα οστρακοειδή.

Σε καθημερινή βάση, επιπλέον, διατίθενται και κάποια μαγειρευτά πιάτα τα οποία διαφοροποιούνται αναλόγως τις διαθέσιμες πρώτες ύλες (χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, σουπιές με σπανάκι κ.α.).

Στα συν τα σπιτικά γλυκά κουταλιού και οι λουκουμάδες με παγωτό, που γράφουν τον πιο γλυκό επίλογο στην μοναδική γαστρονομική εμπειρία που ακούει στο όνομα Δουράμπεης Oyster.

Tip: Διαθέτει μία ενημερωμένη λίστα κρασιών, με ετικέτες τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον γαλλικό αμπελώνα.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 12.00-00.00

Τιμές: Από 30 ευρώ/ άτομο (με κρασί)

Αδριανείου 37, Ψυχικό

Τηλ. 210 6710100

Fb page: Dourampeis Oyster

Instagram: dourampeis_oystergr