Προτάσεις της ελληνικής κουζίνας εμπνευσμένες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας
Στον Ασβεστόλακο ο χρόνος μας γυρίζει πίσω, στο 1948 όταν ο Σπύρος Ιωαννίδης δημιούργησε το πρώτο κουτούκι στο Μαρούσι, σε ένα υπόγειο χώρο χωρητικότητας 30 ατόμων. Με πολύ λιτό κατάλογο –γαύρος λαδορίγανη, κεφτεδάκια και κρασί Μεσογείων– κατάφερε να κερδίσει τους αγρότες και τους ξακουστούς κανατάδες της περιοχής.
Σήμερα, μετά από περίπου 70 χρόνια ιστορίας τα εγγόνια του κυρίου Σπύρου, συνεχίζουν με πίστη την παράδοση του παππού τους δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και αναβαθμίζοντας το κομμάτι της γαστρονομίας, της μουσικής και της υπηρεσίας. Στα ηνία της κουζίνας συναντάται ο σεφ και ιδιοκτήτης κύριος Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος δημιουργεί γευστικές προτάσεις της ελληνικής κουζίνας βασισμένες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πρόκειται για μία από τις πιο φημισμένες επιλογές στην περιοχή για lunch break από την δουλειά ή για παραγγελία στο γραφείο (διαθέτει υπηρεσία delivery σε καθημερινή βάση), καθώς οι σπιτικά μαγειρεμένες προτάσεις του είναι όλες μία και μία.
Από αυτές ξεχωρίζουν τα κοτοπιτάκια (χειροποίητο φύλλο κρούστας, κιμάς κοτόπουλου, πιπεριές πολύχρωμες, μείγμα μπαχαρικών και κασέρι), λαχματζούν (πιττάκια με κιμά από μοσχάρι και καυτερό σουτζούκι με ελαφριά σος παντζαριού), Μανιάτικο (στραπατσάδα με σύγκλινο και φέτα, συνοδεύεται με λαδοκούλουρα Κυθήρων), κεφτεδάκια Σμύρνης (κεφτέδες με κύμινο και ελαφριά σάλτσα ντομάτας συνοδευόμενοι με τηγανιτές πατάτες), γύρος Κόκορα (χειροποίητος γύρος από κόκορα με συνοδεία πίτες και αρωματικό γιαούρτι), κρητικό Κοτόπουλο (κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό με απάκι, γραβιέρα Κρήτης και pesto σταμναγκάθι με συνοδεία αρωματικού πουρέ πατάτας), ψαρονέφρι (κανελόνι από ψαρονέφρι γεμιστό με ρόκα, παρμεζάνα και λάδι μαύρης τρούφας με συνοδεία αρωματικού πουρέ πατάτας).
Στην κάβα του Ασβεστόλακου θα βρείτε έξι επώνυμες ποικιλίες χύμα κρασιού και δεκαπέντε τσίπουρου.
Αναπόσπαστο κομμάτι του Ασβεστόλακου η ζωντανή μουσική, αφού κρατάει σε καθημερινή βάση συντροφιά στους θαμώνες του περισσότερα από 20 χρόνια. Επίσης, κάθε μήνα διοργανώνονται διάφορα μουσικά events.
Πληροφορίες
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη- Πέμπτη: 17.00-02.00, Παρασκευή- Κυριακή: 12.00-03.00
Τιμές: Από 15 ευρώ/άτομο (με ποτήρι κρασί)
Βασιλίσσης Σοφίας & Κοιμήσεως της Θεοτόκου 4, Μαρούσι
http://koutouki.asvestolakos.gr
Fb page: Asvestolakos
"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"