Κάνουμε ρεβεγιόν σε εστιατόρια ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης
Αν θέλετε να απολαύσετε το δείπνο της Παραμονής Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς σε κάποιο λαμπερό ξενοδοχείο, σε ένα εστιατόριο με θέα ή ίσως ένα εστιατόριο που να αναβλύζει την αίγλη άλλων εποχών, τότε μία από τις τέσσερις προτάσεις που ακολουθούν είναι αυτή που αναζητάτε.
Γράφει η Νάντια Μασσαχού
AthensWas Hotel
Μια από τις σχετικά πρόσφατες ξενοδοχειακές αφίξεις της πόλης, με υπέροχο design -του αξιόλογου Σταύρου Παπαγιάννη- που υμνεί τον (μετα)μοντερνισμό ήρθε, εκτός του τομέα της διαμονής να μας δελεάσει με το Modern Restaurant στον τελευταίο του όροφο που συγκλονίζει με την μοναδική του θέα στην Ακρόπολη.
Πέραν της θέας ωστόσο, φέτος τις ημέρες της Παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μας προσκαλεί με ένα μενού που συνδυαστικά με την τοποθεσία-όνειρο προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία. Αν τα παρακάτω σας βάλουν σε κλίμα εορτών, έχετε κατά νου και το brunch του που έχει κερδίσει τις καλύτερες κριτικές (δείτε αναλυτικά το brunch menu).
Δείπνο Παραμονής Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς
ΜΕΝΟΥ
Champagne & Amuse Bouche
Στρείδι με brunoise λαχανικών, κονσομέ γαρίδας & κρέμα κουνουπιδιού
Σούπα τοπιναμπούρ με φουαγκρά, ραβιόλι κρεμμυδιού, μαύρη χειμερινή τρούφα
Χτένια με κρούστα από καρύδι, σταφίδες και κουκουνάρι, πουρέ παστινάκι, απόσταγμα πορτοκαλιού με γαρύφαλλο
Φρέσκιες καραβίδες, τραχανάς, μανιτάρια καναρέλης, αφρό μανταρίνι
Χοιρινό Ιμπέρικο μαγειρεμένο για 24 ώρες, κυδώνια, μήλο & πουρέ σελινόριζας
Black forest, σοκολάτα, κακάο, βύσσινο & απόσταγμα Κirsch
Αχλάδι ποσέ με σιρόπι μπαχαρικών, κραμπλ φουντουκιού & παγωτό μαστίχα
Σοκολατένια τρούφα με κάρδαμο
A for Athens
Στο σημείο της Αθήνας που όλοι έχουμε γνωρίσει -αρχικά- για την ακαταμάχητη θέα του που προσφέρει την Ακρόπολη στα πόδια σου, δύο εορταστικά μενού με δυνατότητα food 7 cocktail pairing μπαίνουν στη λίστα των "δυνατών χαρτιών" των φετινών εορτών.
Ο ευρηματικός bartender Θοδωρής Πύριλλος ενώνει τις δυνάμεις του με τον σεφ του A For Athens Γιώργο Καφετζή και συνθέτουν δύο μενού που κάθε πιάτο συναντά το αντίστοιχο γευστικό του ταίρι σε cocktail.
Οι τιμές εκπροσωπούν απόλυτα τη value for money φιλοσοφία, ενώ έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αν επιθυμείται το pairing με cocktails ή όχι.
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΜΕΝΟΥ
Σούπα πατζάρι με εστραγκόν και κρέμα ξύγαλου
*Bamboo cocktail
Martini Abrato, manzanilla sherry, orange bitters
Κανελόνι μπρόκολου με σάλτσα γραβιέρας και σαφράν
*Rosita Spritz
Hornitos Tequila Reposado, Martini Rosso, Chartreuse yellow, ιταλικό bitter, Prosecco
Πολύχρωμη κινόα με γαρίδα, φασόλια kidney και βασιλικό
* Agave Reviver
Hornitos Tequila Reposado, Mezcal, Noilly Prat, cordial ανανά και πορτοκαλιού, χυμός λεμονιου και μια ιδέα μεσογειακής βοτανικότητας.
Ρολό γαλοπούλας με σάλτσα από μύρτιλλα και κρανα, παραδοσιακή γέμιση, συνοδεία γαλλικής και περουβιανής πατάτας
*French 75
Moët Rose, Star of Bombay, sauce απο μύρτιλλα και κράνα, χυμός γκρειπφρουτ
Κρέμα Λεμονιού με μους βανίλιας
*8White Negroni
Star of Bombay ,Saint Germaine ,Bitter λικέρ από φλούδες πορτοκαλιών, λικέρ περγαμόντου
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ - 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με πικραμύγδαλο
*Highball
Aberfeldy 12, Cherry Herring, 2 cents plain
Ταρτάρ σολομού με μοσχολέμονο και αρωματισμένα με κοκοφοίνικα, αβοκάντο και μάνγκο
*Red snapper
Hendricks, νερό ντομάτας, cordial με celery και κόλιανδρο, χυμός λεμονιού
Σταμναγκάθι με τραγανά φασολάκια Κένυας, πικάντικη γραβιέρα και μεθυσμένο σύκο
* Sherry Cobbler
Dewars 12, amontillado sherry, shrub σύκου
Αγριογούρουνο σωτέ με δαμάσκηνα, αρωματικό basmati και πουρέ καρότου
*Black velvet
Moët Champagne Brut, καπνιστή μπύρα Βαυαρίας, Pedro Ximenez
Αχλάδι ποσέ γεμιστό με bitter σοκολάτα και κρούστα καραμέλας
*Whisky cocktail
Deveron 12, μαύρο τσάι, Galliano, cordial σταφυλιού ενισχυμένο με kirsch
Πληροφορίες
Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι,τηλ. 2103244244, https://aforathens.com/?lang=el
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com