Βάζουμε στο μικροσκόπιό μας τα πιο πρόσφατα brunch που προστέθηκαν στον αθηναϊκό χάρτη
Αφήνοντας πίσω του τον χαρακτηρισμό "τάση", η ιδέα του brunch στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει, πλέον, "συνήθεια".
Καθιερωμένα αλλά και νέα στέκια εντάσσουν την αγαπημένη συνήθεια του σαββατοκύριακου στο μενού τους, δίνοντάς μας ακόμη έναν γευστικό λόγο για να τα προτιμήσουμε.
Με πρωτότυπο concept και προτάσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου, μας βάζουν σε πειρασμό για το ποια επιλογή να κάνουμε.
Η οποία πάντα είναι δύσκολη. Τα σαββατοκύριακα μας, λοιπόν, αποκτούν την γεύση τους. Πλούσια, λαχταριστή και γεμάτη συνδυασμούς που εξιτάρουν τους γευστικούς μας κάλυκες.
The Wilbury
Μια νέα αυθεντική, αγγλική gastropub προστέθηκε στο δυναμικό της Κηφισιάς τον Οκτώβριο του 2016, με concept εμπνευσμένο από την Αγγλία, απ' όπου κατάγεται και ο ιδιοκτήτης της. Φέρνοντας, λοιπόν, τις βρετανικές συνήθειες στο αριστοκρατικό προάστιο της Αττικής το The Wilbury σερβίρει ποιοτικό καφέ και φαγητό σε πολύ καλές τιμές.
Ο χώρος του απλός αλλά άκρως εντυπωσιακός, συνδυάζει τα γήινα χρώματα με το ξύλο και τα μεταλλικά στοιχεία, ενώ εντύπωση προκαλεί ο φωτισμένος τοίχος με τα βιβλία και το πλέγμα, το περίτεχνο ταβάνι καθώς και η επένδυση με μάρμαρο πίσω από το μπαρ.
Ο κατάλογός του αποτελείται από comfort food προτάσεις με ένα gourmet twist, ενώ ξεχωριστή μνεία αξίζουν το english breakfast και το brunch, που σερβίρεται καθημερινά. Λουκάνικο, αυγά και φασόλια, συνδυάζονται με αρωματικό καφέ Taf. Σημειώστε, μάλιστα, ότι οι barrista του παρακολουθούν σεμινάρια και είναι άρτια εκπαιδευμένοι έτσι ώστε να σας προσφέρουν τον καφέ σας έτσι ακριβώς όπως πρέπει.
Πληροφορίες
Λεωφόρος Κηφισίας 238-240, Κέντρο Μελά, Κηφισιά, τηλ. 210 8089454, fb page: The Wilbury
Rakkan
Το πιο πολυσυζητημένο και αγαπημένο brunch της πόλης επιστρέφει δυναμικά στο Rakkan Bar Restaurant στην Κηφισιά. Γευστικά εντυπωσιακό, με συνδυασμούς εξαιρετικών πρώτων υλών και ιδιαίτερων τεχνικών προτείνει νέες γεύσεις που υπερβαίνουν τις προσδοκίες σας και πλέον προσφέρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 13.00 έως τις 17.00.
Ο Chef de cuisine Γιάννης Σιμωτάς έχει επιμεληθεί το a la carte Brunch Menu και προτείνει αυγά μπένεντικτ με σπανάκι και σολομό σιγοβρασμένο σε miso, scrambled eggs με donut πατάτας και bacon, tacos μοσχαριού με wasabi coleslaw αλλά και το εξαιρετικά φινετσάτο sandwich καβουριού με onion rings και μαρμελάδα τομάτας τσίλι.
Βέβαια, δεν ξεχνάμε τα burgers που τόσο αγαπήθηκαν με βάση κοτόπουλο, rib eye ή σολομό και ολοκληρώνουμε τη γευστική αμαρτία του Σαββατοκύριακου με τα απολαυστικά γλυκά του Rakkan Bar Restaurant όπως το εξωτικό perouvian souffle, την τάρτα μήλου, το μιλφέιγ, τη σοκολατένια namelaka και το macae chocolate passion με την επιμέλεια του pastry chef Γιάννη Καλδάνη.
Το Rakkan Bar Restaurant φημίζεται για τη συλλογή του σε τσάι γι' αυτό δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα από τα εξαιρετικά είδη τσαγιού που προσφέρονται στο brunch αλλά και τα τονωτικά smoothies.
Πληροφορίες
Λεωφόρος Κηφισίας 238-240, Κηφισιά, τηλ. 210 8087941, www.rakkanrestaurant.gr, fb page: Rakkan Bar Restaurant
Estrella Athens
Η άφιξή του στην Αθήνα, από τις πιο πολυαναμενόμενες της σεζόν.
Η μόδα που έγινε λατρεία στη Θεσσαλονίκη, εδώ και λίγους μήνες κατακτά και το αθηναϊκό κοινό με τους μοναδικούς γευστικούς πειρασμούς του, η φήμη των οποίων είχε καταφτάσει στην πόλη πολύ πριν το Estrella εδραιωθεί στον πεζόδρομο της Ρόμβης.
Το περίφημο μπουγατσάν του, συνδυασμός μπουγάτσας και κρουασάν, σε διάφορους συνδυασμούς κάνει πάταγο, ενώ οι πλούσιες και χορταστικές προτάσεις του ενδείκνυται τόσο για brunch όσο και για πρωινό σε καθημερινή βάση.
Πληροφορίες
Ρόμβης 24Α, τηλ. 210 3218000, fb page: Estrella Athens
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com