Κουκάκι, τα στέκια που θα σε κάνουν φανατικό της περιοχής

Σταθερές αξίες και νέες προτάσεις που το καθιερώνουν σε αγαπημένη πιάτσα

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το Κουκάκι έχει συμπεριληφθεί στις καλύτερες γειτονιές του κόσμου.

Από τις πιο παλιές, όμορφες και νοσταλγικές αθηναϊκές συνοικίες διατηρεί ανέπαφο τον αυθεντικό του χαρακτήρα, ακολουθώντας τους καιρούς και μένοντας πάντα ενημερωμένο.

Η αρχοντιά του παρελθόντος παντρεύεται αρμονικά με το σύγρονο στοιχείο του σήμερα, δημιουργώντας ένα μοναδικό κράμα στο κάλεσμα του οποίου ανταποκρίνεται όλο και περισσότερο –ετερόκλητο μάλιστα– κοινό.

Περπατήσαμε στους δρόμους του, αφουγκραστήκαμε την ιδιοσυγκρασία του και καταλήξαμε ότι οι παρακάτω δέκα στάσεις θεωρούνται επιβεβλημένες.

Για να αποκτήσετε ολοκληρωμένη άποψη για την περιοχή και έτσι να την συμπεριλάβετε, και εσείς, στις αγαπημένες σας.

All day διασκέδαση

BoBo

Στεγασμένο σε ένα κτήριο του 1960, το BoBo είναι ένα cozy και παρεΐστικο wine bar, το οποίο κατάφερε να διατηρήσει πολλά στοιχεία του χώρου ανέπαφα όπως η εσωτερική, κλασική σκάλα και μερικά φωτιστικά.

Διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με περισσότερες από 80 επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα (οι προτάσεις ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα), με αρκετές από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι.

Γευστικές προτάσεις παρασκευασμένες αποκλειστικά με ελληνικές πρώτες ύλες συνδυάζουν ιδανικά την επιλογή σας.

Ανάμεσά τους θα ξεχωρίσετε ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτες, σαλάτες και τάρτες. Επιπλέον, διαθέτει cocktails με βάση το κρασί, κάποιες μπύρες και επιλεγμένα premium ποτά.

Πληροφορίες
Αναστασίου Ζίννη 36, τηλ. 210 9244244, http://bobowinebar.gr, fb page: BoBo - Boheme Bourgeois

Ο Μπαμπάς

Xώρος με νοσταλγική ατμόσφαιρα παραδοσιακού καφενείου, που διακρίνεται για την βιομηχανική και μοντέρνα αισθητική του, η οποία οφείλεται στην νεανική ματιά των ιδιοκτητών του.

Στον Μπαμπά θα έρθετε για τον αρωματικό καφέ του, τα παραδοσιακά γλυκά, τις μπύρες (διαθέτει επιλεγμένες ετικέτες) αλλά και τα γευστικά σνακ, τις ποικιλίες και τους μεζέδες (δοκιμάστε τυρί της Πόσας που καταφτάνει απευθείας από την Κω, πίτα Καισαρείας, αραβική πίτα με απάκι, ζουμερό burger κ.α.) που συνοδεύουν ιδανικά την επιλογή του ποτού σας.

Όλα ακολουθούν τη value for money φιλοσοφία, και συνοδεύονται από εξαιρετική και φιλική εξυπηρέτηση. Καιρού επιτρέποντος, προτιμήστε τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο.

Πληροφορίες
Φαλήρου 53, 215 5505565, Ο ΜΠΑΜΠΑΣ καφετέρια-μπάρα

Kinono

Στη συμβολή των Φαλήρου και Μάρκου Μπότσαρη, το Kinono (εκ του κοινωνώ) δημιουργήθηκε με σκοπό να εφαρμόσει στην πράξη τη σημασία της ονομασίας του.

Με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και τις ακτίνες του ήλιου που μπαίνουν από τις τζαμαρίες την ημέρα, «βλέπει» σε ένα μικρό παρκάκι με πλατάνια και φιλοδοξεί να συμπεριληφθεί στις αγαπημένες σας επιλογές.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας σερβίρει πρωινό, καφέ και κρύα πιάτα, ενώ η μεγάλη μπάρα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα βράδια. Στον όροφο φιλοξενούνται εκθέσεις ενώ στο υπόγειο live και θεατρικά δρώμενα.

Πληροφορίες
Φαλήρου 48, Κουκάκι, τηλ. 211 4086826, fb page: KINONÓ

Για φαγητό

Balcony

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο Κουκάκι, το restaurant- bar Balcony προστέθηκε στο δυναμικό του το καλοκαίρι του 2016, φιλοδοξώντας να αποτελέσει μία από τις γευστικές στάσεις αλλά και προορισμό στην περιοχή.

Στεγάζεται σε ένα διώροφο, νεοκλασικό κτήριο επί της Βεΐκου και η κουζίνα του εστιάζει σε προτάσεις της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, την ώρα που οι πρώτες ύλες προέρχονται από διάφορες τοπικές κουζίνες της χώρας.

Ο δεύτερος όροφος αποτελεί ιδανική επιλογή για ποτό ή ένα ποτήρι κρασί.

Πληροφορίες
Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, τηλ. 211 4118437, fb page: Balcony Restaurant & Bar

Kalamaki Bar

Σε αυτό το μοντέρνο ψητοπωλείο με τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Δράκου θα δοκιμάσετε γευστικά και ζουμερά κρέατα (από Έλληνες μικρούς παραγωγούς) στη σχάρα, εμπνευσμένες δροσερές σαλάτες και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες Κύπρου, οι οποίες μάλιστα κόβονται στο χέρι καθημερινά και τηγανίζονται σε αγνό λάδι.

Δυνατό χαρτί του είναι η μεγάλη ποικιλία σε καλαμάκια (δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματός του), καθώς και το γεγονός ότι όλες οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές.

Εκτός από τα κλασικά με χοιρινό και κοτόπουλο, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε καλαμάκια από αρνίσιο και από μοσχαρίσιο κρέας, ακόμη και κεμπάπ.

Περισσότερα για το Kalamaki Bar

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com