Στο Wild in the city απολαμβάνεις τον αληθινό ορισμό του healthy food

Ένα χρόνο μετά, ο ιδιοκτήτης του, Θανάσης Παπαδημητρίου μιλά για το διατροφικό προφίλ των Αθηναίων

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του πιο ρεαλιστικού healthy corner αυτής της πόλης, ο ιδιοκτήτης του Wild in the city, Θανάσης Παπαδημητρίου αναλύει το διατροφικό προφίλ των Αθηναίων. Παράλληλα μας μυεί σε έναν
κόσμο αληθινών γεύσεων και μιας φιλοσοφίας ευ ζην που ακούει στο όνομα Wild in the city και προσελκύει όσους αναζητούν την "άγρια φύση" στον ουρανίσκο τους.

Συνέντευξη: Νάντια Μασσαχού

Το Wild in the city προέκυψε ως ιδέα με αφορμή και βάση το γεγονός ότι όταν κάποιος θέλει να φάει κάτι έξω, δεν έχει και πολλές επιλογές παρά επεξεργασμένες τροφές με αγνώστου προορισμού συστατικά.

Το όνομά του είναι αυτό που ακριβώς εκπροσωπούμε. Wild σημαίνει άγρια φύση. Την οποία προσπαθούμε να φέρουμε στην πόλη με την έννοια της χρήσης μόνο ανεπεξέργαστων συστατικών στα πιάτα μας.

Στο wild in the city χρησιμοποιούμε μόνο ανεπεξέργαστες πρώτες ύλες για τις δημιουργίες μας. Μαγειρεύουμε με λάδι καρύδας για να μην καίγονται τα συστατικά. Οι ζύμες μας δεν αποτελούνται από άμυλα αλλά πρωτεΐνες και καλά λιπαρά (βλ. λιναρόσπορο, αμύγδαλο, ινδική καρύδα). Και κάθε μέρα δουλεύουμε σε κάτι καινούριο αποφεύγοντας το τετριμμένου του χυμού, smoothies και γιαουρτάκι με topping. Αν γνωρίζετε κάτι στην Αθήνα ίδιο ή παραπλήσιο πείτε μου που είναι και θα γίνω πολύ καλός πελάτης

Προσφέρουμε από πίτες με ζύμη αμυγδάλου και λιναρόσπορου, πίτσα με βάση κουνουπίδι, έως ένα μεγάλο αριθμό γλυκών βασισμένα σε υλικά όπως το αβοκάντο, φρέσκα φρούτα, ινδική καρύδα και αγνό κακάο.

Προσωπικά θεωρώ must try τις πίτες μας, το προφιτερόλ, τις τάρτες μας, και ό,τι έχει να κάνει με πραλίνα.

Σχετικά με το διατροφικό προφίλ του αθηναϊκού κοινού, είναι ελάχιστοι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται και το ψάχνουν δυστυχώς.

Επικρατούν πολύ οι διατροφικές τάσεις και μόδες τις οποίες δε θα ήθελα να θίξω, χωρίς να δίνουν βάρος στην πηγή αυτού που τρώνε. Χωρίς να δίνουν βάρος στο πώς πραγματικά δουλεύουν οι ορμόνες στο σώμα. Η διατροφή είναι ζήτημα βιοχημείας. Και όχι μόδας. Όλοι πρέπει να μάθουν πέντε βασικά πράγματα και μετά η ζωή τους απλοποιείται χωρίς να χρειαστεί ούτε να γίνονται δέσμιοι του τάπερ ούτε να καταλήγουν στην παχυσαρκία χωρίς να καταλαβαίνουν γιατί.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο www.greekguide.com