LUKUΜΑΔΕΣ, λαχταριστοί λουκουμάδες & φρέσκο παγωτό στο μεγαλείο τους

Γευστικές απολαύσεις για μυημένους γλυκατζήδες στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Οι συστάσεις είναι περιττές, για ένα από τα πιο φημισμένα στέκια στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Ο λόγος για το LUKUΜΑΔΕΣ που έκανε και πάλι μόδα τους αγαπημένους, παραδοσιακούς, στρογγυλούς λουκουμάδες και καθιερώθηκε ως ένα από πιο αγαπημένα σημεία αναφοράς στο κέντρο της Αθήνας για τους απανταχού λάτρεις των γλυκών.

Σε ένα υπέροχο εκμοντερνισμένο και ταυτόχρονα νοσταλγικό κατάστημα, η παλιά κλασική συνταγή των παραδοσιακών λουκουμάδων –απλή και ισορροπημένη– παίρνει σάρκα και οστά, ισορροπώντας άψογα την απλότητά της με τις ποικίλες και άκρως δελεαστικές γεύσεις. Διατηρώντας τον κορμό της παραδοσιακής συνταγής για την παρασκευή των λουκουμάδων αναλλοίωτο, η κουζίνα του LUKUΜΑΔΕΣ προσαρμόζει απλώς τα υγιεινά υλικά του σήμερα που παράγονται στη χώρα μας, για να καταφέρει να μετατρέψει την αγαπημένη παιδική συνήθεια όλων, σε καθημερινή "ανάγκη".

Η ζύμη παρασκευάζεται χειροποίητα, ενώ οι λουκουμάδες τηγανίζονται σε εστίες γκαζιού με ποιοτικό λάδι που ανανεώνεται συνεχώς –η διαφορά είναι αισθητή. Γεμιστοί με κρέμα σοκολάτας, λεμόνι, μαστίχα, μπανάνα και τώρα και πορτοκάλι, συνοδευόμενοι από παγωτό βανίλια, μέλι και καραμελωμένα αμύγδαλα, παγωτό kazan dipi για τους λάτρεις των ανατολίτικων γλυκισμάτων, παγωτό με γεύση ελληνικού καφέ, περιχυμένοι με ρευστή σοκολάτα πραλίνα ή παραδοσιακοί με μέλι και κανέλα ή ζάχαρη άχνη, όπως κι αν τους επιλέξετε, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: πραγματική απόλαυση μιας απλής, παραδοσιακής λιχουδιάς.

Ωστόσο, το LUKUΜΑΔΕΣ τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει αρκετά, σερβίρει και παγωτό σε διάφορες γεύσεις (καζάν ντιπί, βανίλια, μπουγάτσα, φιστίκι, νουτέλα κ.α.), με αγαπημένη μας επιλογή το παγωτό μηχανής. Ζητήστε, μάλιστα, να σας το «λούσουν» με σοκολάτα νουτέλα! Σκέτος πειρασμός!

Στο LUKUΜΑΔΕΣ θα βρείτε, επίσης, μεγάλη ποικιλία καφέ, για όλους εσάς που θέλετε να απολαύσετε έναν πραγματικά ποιοτικό καφέ, ευρεία γκάμα άλλων γευστικών ροφημάτων, όπως λεμονάδα, βυσσινάδα κ.α. καθώς και πολλές επιλογές πρωϊνού [τσουρέκι (γεμίζεται με όλες τις επιλογές κρεμών), μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κουλούρι] που μπορείτε να συνοδεύσετε με τον καφέ ή το οργανικό σας τσάι.

Tip: Επιπλέον, υπάρχουν και ιδιαίτερα σιροπιαστά γλυκά όπως πορτοκαλόπιτα, καρυδόπιτα, εκμέκ για να καλύψουν τις προτιμήσεις και του πιο απαιτητικού "γλυκατζή".

Info

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 08.00-01.00, Παρασκευή-Σάββατο: 08.00-03.00, Κυριακή: 09.00-01.00

Τιμές: 2,70 ευρώ /μερίδα με άχνη ζάχαρη, 3,20 ευρώ /μερίδα με μέλι & κανέλα, 3,80 ευρώ /μερίδα με σοκολάτα πραλίνα & τριμμένο αμύγδαλο, 1,20 ευρώ (espresso), 2,00 ευρώ (cappuccino)

Αιόλου 21 & Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι- Αθήνα

Τηλ. 210 3210880

www.lukumades.com

https://www.facebook.com/Lukumades.Athens

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"