Just made 33 ή αλλιώς η πολυτέλεια της απλότητας

Κείμενο: Νάντια Μασσαχού

Έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από την ημέρα που το Just made 33 μπήκε στη ζωή μας. Αυτό σημαίνει, πως πλέον μπορούμε «άφοβα» να βγάλουμε (τα πρώτα μας) συμπεράσματα.

Ας ξεκινήσουμε από την τοποθεσία του, που είναι κάτι παραπάνω από προνομιακή. Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, στην οδό Ευαγγελιστρίας, που δεν ησυχάζει λεπτό, και τον αριθμό 33, βρίσκουμε ένα all day long στέκι που δεν υπάρχει περίπτωση να μην προσέξεις. Το βιομηχανικό ύφος, η minimal φιλοσοφία και η νεοϋορκέζικη αισθητική αποτέλεσαν τις βασικές αρχές του αρχιτεκτονικού γραφείου Low Flat που επιμελήθηκε το χώρο και δημιούργησε ένα αποτέλεσμα που αναβλύζει ευρωπαϊκό αέρα. Τα εξωτερικά τραπεζάκια προκαλούν μια γλυκιά διάθεση, με κόσμο να απολαμβάνει χαλαρά τον καφέ ή το lunch break του, χαζεύοντας τους περαστικούς, ενώ στο εσωτερικό μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και τα stands κάποιος μπορεί να περάσει το διάλειμμά του πιο ήσυχα.

Προχωράμε στην ουσία όμως, που δεν είναι άλλη από το ότι εδώ συναντάμε μια ωδή στην πρώτη ύλη. Στο Just made 33 βρίσκει κανείς ολόφρεσκα σάντουιτς, τάρτες με χειροποίητη ζύμη, σαλάτες, σούπες, ζουμερά burgers (έχουν γίνει ανάρπαστα), αυγά σε παραλλαγές, pasta, risotti, με τα πάντα να παρασκευάζονται καθημερινά και τα ζεστά να ετοιμάζονται επιτόπου. Μπορείτε να τα απολαύσετε στο χώρο, ή take away.

Ο κατάλογος, περιλαμβάνει προτάσεις κρύας αλλά και ζεστής κουζίνας, το consulting της οποίας έχει ο ταλαντούχος Ανδρέας Λαγός. Στους γλυκούς πειρασμούς βρίσκουμε την ζαχαροπλάστη Μπέκη Σιάχου, που ήδη έχει κάνει «talk of the town» τις τάρτες της. Το... «μενού» του Just made 33 έρχεται να συμπληρώσει η κορυφαία ποιότητα καφέ, την επιμέλεια του οποίου έχει ο βραβευμένος baristas Αντώνης Καριώτης. Ο καφές Sapid θα σας εθίσει από την πρώτη γουλιά, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει ότι στο Just Made 33 βρίσκουμε κάποια blends σε αποκλειστικότητα. Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και κάπου εδώ, στο «τιμόνι» του Just Made 33 συναντάμε τον Τόλη Κρούστη, που έχει αποδείξει ήδη από τον πρώτο του επιχειρηματικό θησαυρό -το all day café-delicatessen Μακρυγιάννη 3 στην Ακρόπολη- την «εμμονή» του με την ποιότητα αλλά και την αγάπη του για την ανάδειξη απλών γεύσεων. Είναι όλα τα παραπάνω που μας κάνουν να αντιληφθούμε πως το Just Made 33 ήρθε για να μείνει και να ανταμείψει όλους εκείνους που αναζητούν ένα ποιοτικό στέκι και για τα break τους.

Το τελευταίο διάστημα το κέντρο (ιδίως) έχει πλημμυρίσει από φούρνους και all day long στέκια πρόθυμα να μας κερδίσουν με την «φρεσκάδα» τους. Σαφώς κάποια από αυτά είναι αξιόλογα, ωστόσο το Just Made 33 ήρθε να καλύψει ένα σημαντικό κενό. Το κενό της ακριβής και ιδιαίτερης (απλής) πρώτης ύλης που δεν υπερκοστολογείται. Η value for money φιλοσοφία στην πράξη. Γι' αυτό λοιπόν, εάν ανήκετε σε όσους εκτιμούν την πολυτέλεια της απλότητας, θα το κατατάξετε στις νέες σας αγαπημένες συνήθειες στην πόλη.

Info:
Καθημερινά: 07.30-23.30, Κυριακή: 10.00-22.00
Ευαγγελιστρίας 33, Αθήνα, τηλ. 215 5258062, http://justmade33.gr

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"