Eλένη Νικολούλια
Oozora σημαίνει “μεγάλος ουρανός” και κάπως έτσι κάτω από τις μεγάλες “φτερούγες” του μας υποδέχεται φέτος ακόμα πιο ανανεωμένο στην Κηφισιά.
Τα αρώματα του Ειρηνικού γίνονται ένα με την μεθοδικότητα της Ιαπωνίας, την ώρα που η ένταση της Νότιας Αμερικής συναντά το ταμπεραμέντο της οροσειράς των Άνδεων.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Ότι στο Oozora φέτος ερχόμαστε για να απολαύσουμε μια ιδιαίτερη γευστική πρόταση που παντρεύει με μοναδικό τρόπο την κουζίνα της Ιαπωνίας με τα πιάτα του Περού.
Έτσι, ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Κατριβέσης (Sea You Up) καθημερινά βρίσκεται πίσω από την κουζίνα και μας παρουσιάζει αυτήν την σύγχρονη γαστρονομική τάση που επικρατεί πλέον στις μεγαλύτερες μητροπόλεις της Ευρώπης και που ακούει στο όνομα Nikkei.
Παράλληλα, ο χώρος του bar αποκτά ανάλογη διάθεση και η bartender Ελεωνόρα Τόσκα μας συστήνει στο εθνικό απόσταγμα του Περού, το Pisco το οποίο και πάλι βλέπουμε να μπερδεύεται έξυπνα με τα Ιαπωνικά στοιχεία.