Τα διαμορφωμένα μενού για ειδικές περιστάσεις πάντα περιμένουμε να είναι κάπως τσιμπημένα. Το συγκεκριμένο ωστόσο ξεπέρασε κάθε όριο!
Ο λογος για το μενού που διαμόρφωσε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο σεφ Adam Simmonds και το οποίο μπορεί να είναι... αρκετά ακριβό είναι όμως γεγονός πως περιλαμβάνει ορισμένες από τις πιο φίνες και σπάνιες πρώτες ύλες στον κόσμο.
Το δείπνο είναι προγραμματισμένο για ένα μόνο “τυχερό” ζευγάρι. Ξεκινά με ντόπια φρέσκα στρείδια και λευκό χαβιάρι, συνοδευόμενα από ένα σπάνιο μπουκάλι Salon Blanc de Blancsτου 1959 (κοστίζει 5.800 ευρώ).
Ακολουθούν 7 ακόμα πιάτα με foie gras, Kobe beef, μία σαλάτα με τρούφα με μέλι τρούφας, ένα ριζότο γαρνιρισμένο με φύλλα χρυσού και μαζί ένα ακόμη μπουκάλι La Romanee-Conti του 1990 (κόστος 27.000 ευρώ).
Το αναλυτικό μενού ακολουθεί, ωστόσο ενδιαφέρον έχει και το κόστος της κάθε πρώτης ύλης που έχει χρησιμοποιηθεί.
Almas White Caviar - $4,883
Pata Negra Iberico jambon de Bellotta - $293
Spring white truffle - $1,627
Blue Fin Tuna - $195
Goose Foie Gras - $195
English Saffron - $325
Carabineros Prawns - $195
Gold Leaf - $3255
Silver Leaf - $1302
Wagyu Beef - $325
Truffled Brillat Savarin - $130
Perigord Truffle - $813
Mast Brothers Ltd Reserve Vanilla and Smoked Chocolate - $244
Kopi Luwak coffee - $569
Amethyst Bamboo salt - $3255
Flora Danica China - $3906
South Sea Pearls - $9767
Dry Ice - $325
Σύνολο: $31,409
Κρασιά:
Salon Blanc de Blancs, 1959 - Bottle - $5,860
Salon Blanc de Blancs, 1976 – Magnum - $4,883
Le Montrachet, Domaine de la Romanee-Conti, 1991 – Bottle - $6,511
Chateau D’Yquem, 1975 – Bottle - $651
La Romanee-Conti, Domaine de la Romanee- Conti, 1990 – Bottle - $27,673
Chateauneuf-du-Pape, Chateau Rayas, 1990 – Bottle - $1,953
Ermitage, Vin de Paille, M.Chapoutier, 1997 – Half Bottle - $162
Quinta do Noval, Nacional, 1966 – Bottle - $2,279
Total: $49,972
Η τοποθεσία για το δείπνο παραμένει άγνωστη, ωστόσο τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής συμπεριλαμβάνονται στην τιμή. Που συμβαίνουν όλα αυτά; Κάπου στο Λονδίνο!